Seven Hanging Valleys Trail: de mooiste wandelroute van de Algarve

De Seven Hanging Valleys Trail is een 5,7 kilometer lang wandelpad en loopt van Praia da Marinha in het oosten tot Praia de Vale Centeanes in het westen. Tijdens het bewandelen van deze trail loop je over de kliffen die de Algarve zo kenmerken. Mooie uitzichten dus gegarandeerd waarbij de kans groot is dat je keer op keer je ogen zult uitkijken dankzij de afwisseling van afgelegen baaien, indrukwekkende rotsformaties en enorme zinkgaten. Onderweg loop je onder andere langs de vuurtoren van Alfanzina en de Benagil grot, die tot een van de bekendste bezienswaardigheden van de Algarve behoort.

VLIEG NAAR DE ALGARVE

Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DE ALGARVE

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Route

Goed. De Seven Hanging Valleys Trail dus. De route loopt van Praia do Vale de Centeanes tot Praia da Marinha en is circa 6 kilometer lang. Omdat je over de rotsen wandelt en vaker zult stoppen vanwege het indrukwekkende uitzicht, doe je er langer over dan dat je 6 kilometer over straat aflegt. Reken daarom op ongeveer 2,5 tot 3 uur om de (enkele) wandeling te kunnen doen.

Natuurlijk kun je er na een tussenstop voor kiezen om de route vervolgens weer terug te lopen naar het startpunt. Toch kan dit – zeker op warme dagen – wat uitputtend zijn. Je kunt er daarom ook prima voor kiezen om de enkele route te bewandelen en daarna een taxi terug te nemen. Een alternatief is om slechts een deel van de route te bewandelen. In dat geval adviseren we je om te starten bij Praia da Marinha en vanaf daar te lopen tot hoe ver jij zelf wilt. Door op dit punt te starten kom je namelijk eerder langs de mooiste plekken dan wanneer je bij Praia do Vale Centanes begint.

Tips

  • Begin (zeker in de zomermaanden) vroeg aan de wandeling. De temperaturen zijn dan lager dan wanneer je het midden op de dag doet. Daarnaast is het er een stuk rustiger.
  • Zorg dat je voldoende water meeneemt. Onderweg zijn er op een paar mogelijkheden na geen tentjes waar je water, fris of andere versnaperingen kunt kopen.
  • De route is in totaal bijna 12 kilometer lang. Vind je dit te lang? Loop dan een enkele route en pak bij Praia de Marinha of Praia do Vale Centales – afhankelijk van waar je bent begonnen – een taxi naar het begin punt. Zo kun je wel de complete route zien maar hoef je daarna niet weer het hele stuk terug te wandelen.
  • Wil je slechts een deel van de route bewandelen? Begin dan in Praia da Marinha en niet in Praia do Vale Centales. Op het mooiste deel van de route stuit je namelijk het snelste vanaf Praia da Marinha.
  • Last but not least: zorg voor goede schoenen. Zeker rondom Praia do Vale Centales wil het wandelpad veel stenen en keien bevatten en moet je je af en toe wat stijl naar beneden – of juist omhoog – wandelen. Goed schoeisel is hierbij een must.

Boek voordelig bij TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Portugal deals van Sunweb

Goedkope autohuur

Voordelig vliegen naar Portugal

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over de Algarve