info@reisguide.nl

Tijdsverschil tussen Nederland en de Algarve: dit is hoe het zit

Er zit een tijdsverschil van een uur tussen de Algarve en Nederland. Omdat Portugal net als Nederland meedoet aan zomer- en wintertijd, is het in de Algarve daarom altijd één uur vroeger dan in Nederland.Portugal vs Spanje

Wanneer je op vakantie naar Spanje gaat, krijg je niet met tijdverschillen te maken. Veel mensen die voor het eerst naar Portugal gaan rekenen er daarom op dat wanneer ze ergens in de Algarve verblijven ook niet hoeven te rekenen op tijdsverschil. Helaas klopt dit niet en is het in Portugal en dus óók in de Algarve, altijd een uur vroeger dan in Nederland. Nu horen we je denken, hoe kan het dan dat er wel een tijdsverschil is met de Algarve en Nederland en niet met Spanje? Dit heeft alles te maken met de verschillende tijdzones die er zijn.


GMT / Greenwich Mean Time

Vandaag de dag heeft Portugal zich aangesloten bij de GMT of Greenwich Mean Time tijdzone. Toch is dit niet altijd zo geweest. In 1992 koos Portugal er voor om zich bij de mid Europese tijd aan te sluiten in het kader van Europese integratie. Toch werd hier in 1996 alweer van afgestapt en hanteert het land sindsien de GMT tijdzone. Dit vanwege het feit dat Portugal op dezelfde lengtegraad als Groot-Brittannië ligt.

Boek voordelig bij TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Portugal deals van Sunweb

Goedkope autohuur

Goed voorbereid op reis naar de Algarve

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over de Algarve

Shop je reisartikelen bij onze partners

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen