Vilamoura: meer dan de grootste jachthaven van de Algarve

Vilamoura begint waar Quarteira stopt. Deze twee badplaatsen lopen namelijk in elkaar over. Net als Quarteira is ook Vilamoura een drukbezochte vakantiebestemming in de Algarve. Toch is dit lang niet altijd zo geweest. Sterker nog, Vilamoura is pas in de jaren 70 gebouwd, toen een rijke sjeik de opdracht gaf om een mondaine kustplaats aan te leggen voor de jetset. De grote jachthaven en omringende golfbanen droegen sterk bij aan het feit dat de plaats in rap tempo groeide. Nog steeds boeken veel toeristen – voornamelijk Britten – een vakantie naar deze bruisende badplaats.

VLIEG NAAR DE ALGARVE

Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DE ALGARVE

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Jachthaven

De grote jachthaven is met meer dan 1000 ligplaatsen niet alleen de grootste van de Algarve, maar zelfs van heel Portugal. Niet zo gek dus dat Vilamoura en de jachthaven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hoewel je de jachten van een afstand vanuit de boulevard kunt aanschouwen, is het huren van een boot hier ook een optie. Verschillende partijen kunnen je daar in de haven bij helpen.

Toch is er meer dan alleen een grote jachthaven. Er valt nog veel meer te zien en te doen in de meest zuidelijke regio van Portugal. Denk aan het beoefenen van watersporten als zeilen, windsurfen, jetskiën en parasailing. In Vilamoura is zo’n beetje geen enkele watersport te gek. Vraag bij het strand of de boulevard daarom zeker naar de mogelijkheden.

Stranden

Vilamoura is verschillende zandstranden rijk. Allereerst heb je het gelijknamige Praia de Vilamoura, dat ten oosten van de jachthaven ligt. Strandliefhebbers die een dag in de zon willen ontspannen op een bedje kunnen hier het beste naartoe gaan. Los van dat je hier bedjes en parasols kunt huren, zijn er ook verschillende strandtenten te vinden. Het is een levendig stuk kustlijn met alle faciliteiten die je nodig hebt voor een dag op het strand.

Aan de andere kant van de jachthaven start Praia da Rocha Baixinha. Je loopt hier vanaf het luxueuze Domes Lake hotel naartoe of kunt de auto op de parkeerplaats Estacionamento da Praia da Rocha Baixinha kwijt om vervolgens de voetgangersbrug over te steken. Het strand is erg breed en voelt ruim aan maar heeft tegelijkertijd ook veel bedjes en parasols waardoor het zeker in de drukke zomermaanden er wat massaal kan aanvoelen.

Het strand loopt over in Praia da Falésia, wat misschien wel als een van de mooiste stranden van de Algarve kan worden bestempeld. Toch is dit niet een strand waar we je naartoe sturen als je een dag op een strandbed wil liggen. De reden hiervoor is simpel, namelijk dat het aanbod aan strandbedjes en parasols hier erg beperkt is. Er staan slechts een paar korte enkele rijen die al snel vol zijn. Het voordeel hieraan is dat het er minder massaal oogt en het maakt het een erg fijne plek om te wandelen. Al kun je er natuurlijk ook gewoon je eigen parasol en handdoek naartoe.

Boek voordelig bij TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Portugal deals van Sunweb

Goedkope autohuur

Voordelig vliegen naar Portugal

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over de Algarve