Het vliegveld van Faro: toegangspoort tot de Algarve

Het vliegveld van de Algarve luistert naar de naam Faro (officieel: Aeroporto de Faro) en ligt ongeveer 7 kilometer ten westen van de stad Faro. Het is na Lissabon en Porto het drukste vliegveld van Portugal en daarnaast de enige internationale luchthaven van de Algarve. Hierdoor is het ook meteen de belangrijkste aanvlieghaven voor een verblijf aan de zuidkust.Vliegtickets

Wanneer je wil vliegen naar de Algarve en op zoek bent naar vliegtickets, zul je dus moeten zoeken naar vliegtickets naar Faro. Omdat het de enige luchthaven van de Algarve is, is het een belangrijke aanvlieghaven voor een verblijf aan de Portugese zuidkust. Vanuit Nederland heb je vrij veel opties om te vliegen naar de Algarve. Informatie en tips voor het boeken van vliegtickets naar Faro hebben we hier voor je verzameld.

Terminal

Het vliegveld van Faro is maar een vertrekhal rijk. Makkelijk dus wanneer je vanuit Faro weer naar huis vliegt, want heel erg zoeken naar waar je moet zijn is dus niet aan de orde. Het enige dat je moet weten is waar je je ruimbagage moet inchecken. Hier kom je achter door bij aankomst in de vertrekhal je vlucht op te zoeken op een van de digitale schermen die er staan. Hierop staat namelijk aangegeven welke incheckbalies er per vlucht open zijn. Reis je met alleen handbagage? Dan kun je meteen naar boven voor de security controle.

Winkels

Zowel voor als achter de douane vind je verschillende restaurants en winkels. Houd er wel rekening mee dat het aanbod (zeker wanneer je door de security heen bent) heel erg beperkt is. Dit heeft te maken met het feit dat er bij vertrek onderscheid gemaakt wordt tussen vluchten die vertrekken naar niet-schengenlanden zoals het Verenigd Koninkrijk, en schengenlanden waar Nederland tot behoort. Het niet-schengenstuk bevat een stuk meer winkels en restaurants.

Autohuur

Wil je tijdens je verblijf in de Algarve een auto huren? Dan raden we je aan om dit vooraf al te doen. Zeker in het hoogseizoen geldt dat hoe eerder je boekt, hoe uitgebreider het aanbod is en hoe minder je voor autohuur betaalt. Daarnaast is het ophalen van je auto na aankomst op het vliegveld van Faro hartstikke makkelijk. Op het vliegveld zijn verschillende autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd. Denk hierbij aan in ieder geval de bekende namen als Avis, Hertz en Sixt. Deze bedrijven zitten direct tegenover de aankomsthal. Na aankomst op het vliegveld loop je hier in nog geen 5 minuten naartoe. In dit artikel vertellen we je meer over het huren van een auto in de Algarve en geven we je praktische tips waarmee je rekening kan houden.

Boek voordelig bij TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Portugal deals van Sunweb

Goedkope autohuur

Goed voorbereid op reis naar de Algarve

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over de Algarve

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen