wandelen-algarve

Wandelen in de Algarve: de mooiste wandelroutes langs de Portugese kust

Hoewel de Algarve vooral als strandbestemming bekend staat, valt er voor actievelingen ook genoeg te doen. De grillige maar indrukwekkende kustlijn leent zich namelijk dankzij de vele hiking trails en wandelroutes perfect om per voet te gaan ontdekken. Van ervaren wandelaar tot beginneling: wij tippen plekken en routes waar je kunt wandelen in de Algarve.

VLIEG NAAR DE ALGARVE

Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DE ALGARVE

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

1. Ludo trail – 7 km

Vlakbij de luchthaven van Faro loopt de Ludo trail, een route van zo’n 7 kilometer lang. Nu klinkt een wandelroute vlakbij een vliegveld op het eerste oog misschien niet heel aantrekkelijk, maar niets is minder waar. De Ludo Trail loopt namelijk dwars door het Ria Formosa natuurpark en laat dat nou net een van de zeven natuurwonderen van Portugal zijn. Je hier niet alleen goed wandelen maar tegelijkertijd ook je ogen uitkijken door de prachtige flora en fauna die er in het park te vinden is.

2. Alvor Boardwalk – 5 km

Het Portugese Alvor is niet alleen in trek bij zonaanbidders, ook actievelingen weten de route naar deze badplaats te vinden. Je vindt hier namelijk Ria de Alvor, een indrukwekkend natuurgebied. De mix van zoet rivierwater en zout zeewater maakt het een geliefde broedplaats voor trekvogels. Ook stuit je er op oesters en mosselen. Van het strand van Alvor tot aan het natuurgebied loopt een 5 kilometerlange houten loopbrug, ookwel bekend als de Alvor Boardwalk. Je kunt ‘m volledig af lopen of ervoor kiezen een van de zijpaden te nemen die je naar diverse stranden brengt.

3. Seven Hanging Valleys Trail – 12 km

Houd je wel van een stevige wandeling? Dan is de Seven Hanging Valleys Trail een must om te lopen. Deze trail behoort tot een van de mooiste wandelroutes van Europa en zodra je ‘m zelf bewandeld zul je ervaren dat hier geen woord aan is gelogen. De route start bij Praia da Marinha en loopt via de grot van Benagi, Carvalho en de vuurtoren van Alfazina naar het eindpunt bij Praia de Vale Centeanes. Mocht de lengte van deze route – 12 kilometer – je wat afschrikken, kun je er ook voor kiezen om slechts een deel te bewandelen.

You might also like