Shop till you drop: 4x winkelcentra in de Algarve

Of je nu het buitenleven even zat bent, de hitte wil ontvluchten of gewoon zin hebt om te winkelen: aan (grote) winkelcentra in de Algarve geen gebrek. Verspreid over de zuidkust zitten er verschillende shoppingmalls, waar je dankzij de ruime openingstijden ook prima een keer ‘s avonds naartoe kan. Dit zijn de meest bekende winkelcentra van de Algarve.

VLIEG NAAR DE ALGARVE

Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DE ALGARVE

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

1. Algarve Shopping

Algarve Shopping gaat al heel wat jaren (10+) mee en zit in Guia, een voorstad van Albufeira. Je rijdt er vanaf Faro in circa 40 minuten naartoe. Je vindt hier meer dan 100 winkels, waaronder de bekende internationale winkelketens. Pal naast Algarve Shopping, op hetzelfde terrein, zitten nog een paar andere megastores, waaronder een Nike Factory Store. Wanneer je tijdens het winkelen trek hebt gekregen kun je terecht in het foodcourt waar je stuit op zowel de bekende (fastfood) ketens als we wat meer Portugese ketens. Voor ieder wat wils, dus.
Adres: Lanka Parque Comercial e Industrial do Algarve, Lote, R – Fração 3, 8201-878 Guia, Portugal

2. MAR Shopping Algarve

MAR Shopping Algarve ligt in Almancil en is met circa 85 winkels een van de grotere winkelcentra van de Algarve. Los van deze winkels zit er een IKEA en kun je op een regenachtige dag terecht in de bioscoop die bovenin het winkelcentrum te vinden is. Zowel nationale als internationale winkelketens zitten in dit winkelcentrum. Ook vind je er een groot foodcourt en kun je je boodschappen doen in de grote supermarkt die beneden te vinden is.
Adres: Av. Algarve, 8135-182 Almancil, Portugal

3. Designer Outlet Algarve

Direct naast MAR Shopping Algarve vind je Designer Outlet Algarve. Sterker nog, het loopt in elkaar over, waardoor een bezoek aan deze winkelcentra in de Algarve goed met elkaar te combineren zijn. Designer Outlet Algarve ligt in Almancil, op zo’n 20 minuten rijden vanaf Faro. De outlet is gebouwd als mini dorp en heeft daardoor een vrij gemoedelijke sfeer. In totaal zijn er circa 60 outlet winkels te vinden waaronder grote internationale namen ala Calvin Klein en Levi’s.
Adres: Av. Algarve, 8135-182 Almancil, Portugal

4. Forum Algarve

Wanneer je wat tijd moet doden voor je vlucht vanaf het vliegveld van Faro vertrekt kun je prima koers zetten richting Forum Algarve. Maar ook wanneer je gewoon zin hebt om te winkelen of wanneer het wat minder weer in de Algarve is, is een bezoek aan Forum Algarve de moeite waard.
Adres: 8005-445 Faro, Portugal

5. Aqua Portimão

Wanneer je in het westen of centrale stuk van de Algarve verblijft is een bezoek aan Aqua Portimão qua reistijd waarschijnlijk de beste optie.
Adres: Aqua Portimão, R. de São Pedro 72, 8500 Portimão

You might also like