stranden-porto

Combineer stad met strand: 5x stranden in de omgeving van Porto

Als tweede stad van Portugal biedt Porto zo’n beetje alle ingredienten voor een geslaagde citytrip. Het prachtige historische centrum bomvol sfeervolle straatjes, de welbekende kade aan de Douro rivier vol met kleurrijke huisjes en natuurlijk de port. Maar wist je dat je de stad ook goed kunt combineren met een dagje strand? Er zijn namelijk een aantal stranden in de buurt van Porto te vinden. Weliswaar niet op loopafstand van het centrum, maar met een beetje moeite prima te bereiken. Wij vertellen je meer over de verschillende stranden van Porto.


  • Bekijk alle stedentrips naar Porto bij TUI
  • Vind bijzondere accommodaties bij Booking.com
  • Goedkope vliegtickets naar Porto vind je via KLM & Transavia
  • Zorg dat je op tijd een auto huurt via AvisSunnycars of Alamo

1. Praia do Carneiro

Wanneer je vanaf het centrum van Porto richting de kust gaat, is de kans groot dat je bij Praia do Carneiro uitkomt. Als je op de kaart kijkt, is dit namelijk een van de eerste stranden waar je op uitkomt als je je vanaf het centrum richting de kust begeeft. De rit duurt ongeveer 20 minuten met de bus. Het strand ligt bij de haveningang van de Douro rivier. Het is zeker niet het mooiste strand wat je hier tegen gaat komen, maar ondanks dat toch een geliefde plek om naartoe te gaan. Dat komtdoor de Farol de Felgueiras vuurtoren die op de pier bij het strand staat. De vuurtoren zelf is niet te bezoeken maar je kunt er via de pier wel naartoe wandelen vanwaar je een mooi uitzicht over de kust hebt.

2. Praia dos Ingleses

Zo’n 500 meter ten noorden van Praia do Carneiro stuit je op Praia dos Ingleses, letterlijk vertaald het strand van de Engelsen. Misschien niet de meest aantrekkelijke naam, maar wel een populaire plek onder – jawel – Britten. Praia dos Ingeles is niet perse een strand waar je de hele dag gaat liggen maar vooral een met verschillende cafes en terrassen die bij goed weer al heel snel volstromen.

3. Praia de Gondarém

Gelegen aan de bekende Avenida Brasil – de weg die langs de kust loopt – vind je Praia de Gondarém. Een klein strand dat vooral door rotsen wordt omringd. Je hoeft hiet dus geen uitgesterkte vlaktes met ligbedjes te verwachten maar het is wel een fijne plek om een drankje te doen uitkijkend op de oceaan.

4. Praia do Molhe

Praia do Molhe staat vooral bekend om dePérgola da Foz, een meterslange pergola gelegen aan de Foz promenade. Onder de pergola stallen souvenir handelaren hun waren uit. Vrij toeristisch en niet perse heel bijzonder, al is de pergola wel een belangrijk boegbeeld voor de omgeving. Het mooiste aan deze plek is vooral het uitzicht dat je hebt achter de pergola. Hier kijk je namelijk uit over de Atlantische Oceaan.

5. Praia de Matosinhos

Last but not least: Praia de Matosinhos. Dit is het grootste en meest uitgestrekte strand van Porto. Dit strand is trouwens niet alleen geliefd onder zonaanbidders. Ook watersporters weten hun weg naar Praia de Matosinhos te vinden. Dit heeft ermee te maken dat hier vaak een sterke wind en golfslag aanwezig is.