De 8 mooiste uitkijkpunten (miradouros) van Lissabon

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels wat resulteert in vele prachtige uitkijkpunten over de stad. Deze plekjes, in het Portugees miradouros, zijn een absolute must om te bezoeken wanneer je in Lissabon bent. Wij hebben de mooiste uitkijkpunten van Lissabon voor je op een rijtje gezet zodat je weet waar je wezen moet.

1. Miradouro Da Senhora Do Monte

We beginnen meteen met het hoogste uitkijkpunt in Lissabon. Het is dan ook een pittige klim naar boven maar vervolgens heb je ook echt wat. Wanneer je de steile hellingen zat bent of minder goed ter been kun je deze miradouro ook per tram 28 bereiken. Vanaf Miradouro Da Senhora Do Monte heb je een fantastisch uitzicht op onder andere de Ponte 25 de Abril brug, het São Jorge kasteel en de oude wijken van de stad.

Adres: Largo Monte, 1170-107 Lisboa, Portugal

Het uitzicht over de stad vanaf Miradouro Da Senhora Do Monte met daarachter de rivier de Taag. Bron.

2. Miradouro de Santa Catarina

Het uitzichtpunt Miradouro de Santa Catarina is vrij laag gelegen en bevind zich vlakbij Bairro Alto in de wijk Santa Catarina. Vanaf dit uitzichtpunt kijk je uit op de Taag en de rode brug. Op het pleintje dat zich bij het uitkijkpunt bevind is een café met een terras. Het is zeker niet de mooiste miradouro die je tegen gaat komen maar wanneer je in de wijk Bairro Alto bent wel de moeite waard.

Adres: R. de Santa Catarina S/N, 1200-012 Lisboa, Portugal

3. Miradouro das Portas Do Sol

Miradouro das Portas Do Sol is een van de bekendste punten in Lissabon. Gelegen in de wijk Alfama kom je hier al gauw langs wanneer je een bezoek brengt aan bijvoorbeeld Se Cathedral of Castelo Sao Jorge. Op het plein Largo Portas do Sol kun je op het terras een verfrissend drankje bestellen terwijl je geniet van uitzicht over Alfama en rivier de Taag.

Adres: Largo Portas do Sol, 1100-411 Lisboa, Portugal

Bron

4. Miradouro de Graça

Het is een flinke klim naar boven maar wanneer je bij Miradouro de Graça bent aangekomen zul je begrijpen waarom de wandeling er naartoe de moeite waard was. Dee miradouro is vernoemd naar de gelijknamige kerk die naast het uitkijkpunt staat. Vanaf deze plek heb je een prachtig panoramisch uitzicht op het kasteel en de binnenstad.

Adres: Calçada da Graça, 1100-265 Lisboa, Portugal

5. Miradouro de S. Pedro de Alcantâra

Dit uitzichtpunt van Lissabon is misschien anders dan de rest in dit overzicht maar doet hier zeker niet aan ten onder. Miradouro de S. Pedro de Alcantâra bestaat uit twee lagen bestaande uit een tuintje, een fontein en kiosken waar je een drankje kunt bestellen om die vervolgens op het bijbehorende terras op te drinken.

Adres: R. de São Pedro de Alcântara, 1200-470 Lisboa, Portugal

6. Miradouro da Santa Luzia

Miradouro da Santa Luzia is een bijzonder plekje in de wijk Alfama waar je een tussenstop kunt maken wanneer je bijvoorbeeld naar Castelo Sao Jorge gaat. Het uitkijkpunt bestaat uit een soort tuin vol met kleurrijke bloemen met bankjes bedekt met azulejos, de typische Portugese tegels. De naam van dit uitkijkpunt verwijst naar de Santa Luzia kerk die naast het punt staat.

Adres: Largo Santa Luzia, 1100-487 Lisboa, Portugal

7. Parque Eduardo VII

Oke, het is geen echte miradouro maar wel een prachtig park met een geweldig uitzichtpunt waardoor hij wat ons betreft een plekje in deze lijst verdiend. Het Edward VII Park is het meest bekende park van Lissabon, vernoemd naar de Britse Koning Eduard VII die de stad bezocht om het bondgenootschap tussen Portugal en het Verenigd Koninkrijk te versterken. Het park loopt geleidelijk op naar boven en vanaf de heuvel bovenaan heb je een mooi uitzicht op de benedenstad en de rivier de Taag helemaal in de verte.

Adres: Parque Eduardo VII, 1070-051 Lisboa, Portugal

Bron

8. Miradouro do Castelo

Top slot mag ook Miradouro do Castelo ontbreken in het lijstje van mooiste uitzichtpunten van Lissabon. Hoewel het kasteel op zichzelf al mooi is om te aanschouwen, geldt dit ook zeker voor het uitzicht dat je vanaf deze plek hebt. Je kijkt vanaf het kasteel uit op de wijk Alfama en de rest van Lissabon.

Adres: Vila, 4960-061 Castro Laboreiro

Enthousiast geworden? Transavia vliegt vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam naar Lissabon. Een enkeltje boek je al vanaf 29 euro per persoon. De actuele prijzen en beschikbaarheid check je hier.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.