Tips om van het vliegveld van Porto naar het centrum te reizen

Heb je een tripje naar Porto op de planning staan? Grote kans dat je aankomt met het vliegtuig en dus van het vliegveld van Porto naar het centrum moet reizen. Wij vertellen je de verschillende mogelijkheden hiervoor.

Op zoek naar de beste deals voor Porto? Tips van Reisguide:
>> Vliegtickets: Transavia en KLM
>>
Vliegtickets vergelijken: Kayak
>>
Accommodaties: Booking.com
>>
Pakketreizen: TUI

 

Metro

De makkelijkste manier om met het openbaar vervoer van het vliegveld van Porto naar het centrum te reizen, is per metro. Er is namelijk een metronetwerk aangelegd tussen het vliegveld en de stad, zonder dat je hiervoor hoeft over te stappen of het vliegveld moet verlaten. Ideaal dus. Door na aankomst naar verdieping -1 te gaan, kom je bij de metrohalte van het vliegveld. Vervolgens brengt de paarse lijn (lijn E) je in een halfuurtje naar metrostation Trindade in Porto, vanwaar je verder kunt reizen naar je eindbestemming.

Trein

Afhankelijk van waar je in Porto verblijft, is het ook een optie om van het vliegveld van Porto naar het centrum te reizen per trein. Porto is twee grote treinstations rijk, namelijk São Bento in het centrum van de stad en Campanhã in het oosten van de stad. De meest voor de hand liggende optie is de trein alleen waarschijnlijk niet; Sao Bento is per trein namelijk alleen te bereiken middels een overstap bij de halte Trindade, waar de metro dus ook al komt. Wanneer je naar Sao Bento wilt reizen kun je dus net zo goed gewoon de metro nemen. Campanhã is wel middels een rechtstreekse verbinding te bereiken, dus als je rond het station daar verblijft kan de trein wel een logische keuze zijn.

Bus – reguliere bus

Ook de bus is een optie wanneer je naar het centrum van Porto wil reizen. Je hebt hiervoor 2 mogelijkheden, namelijk de reguliere bus en de Airport Shuttle, maar daarover later meer.

Tussen het vliegveld en het centrum rijden lokale bussen. Ze vertrekken vanaf het busstation bij de aankomsthal en rijden vervolgens via de stad naar omliggende plaatsen. De bussen worden gerund door STCP, Sociedade de Transportes Colectivos do Porto. Er rijden verschillende buslijnen naar het centrum, dus je kunt het beste ter plekke kijken welke lijn het dichtste in de buurt komt van jouw eindbestemming.

Bus – shuttle bussen

Behalve lokale bussen rijden er ook shuttle bussen. Deze bussen stoppen minder vaak waardoor je sneller op je eindbestemming bent. Hier tegenover staat wel dat een ticket voor een shuttle bus duurder is dan voor de lokale bus.

Taxi

Tot slot kun je natuurlijk ook kiezen voor gemak en de taxi nemen. Je betaalt hier uiteraard een stuk meer voor (prijzen liggen tussen de 20-30 euro, ’s avonds en in het weekend komt er nog een toeslag bovenop).

Praktische informatie Porto
>>
Vliegduur: Circa 3 uur
>> Luchthaven: Aeroporto Francisco Sá Carneiro (OPO)
>> Valuta: Euro
>> Vliegtickets: Transavia en KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>>
Pakketreizen: TUI

 

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.