mooiste-baaien-mallorca

De mooiste baaien van Mallorca: 10 plekken om te bezoeken

Een bijna 600 kilometer lange kustlijn en zo’n 200 stranden en baaien die er te vinden zijn: het Spaanse Mallorca is niet voor niets geliefd onder strandliefhebbers. Om zoveel mogelijk van deze indrukwekkende kust mee te krijgen luidt onze tip daarom om een auto te duren en zelf te ontdekken welke mooie plekken het eiland allemaal te bieden heeft. Van groots uitgestrekt tot klein en intiem: en van zand tot kiezel: dit zijn de 10 mooiste baaien van Mallorca als je het ons vraagt.

VLIEG NAAR MALLORCA

Transavia en TUI

PAKKETREIZEN NAAR MALLORCA

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Cap de Formentor

Cap de Formentor is een schiereiland gelegen in het meest noordelijke puntje van Mallorca. De ligging hiervan, zo’n 200 meter boven de zeespiegel, maakt dit een plek vanwaar je prachtig uitzicht hebt. Er zijn verschillende baaien te vinden, waarvan Cala Formentor een mooie en goed onderhouden plek is.

Caló des Moro

Wordt ook wel aangeduid als Cala del Moro. Wat lastiger te vinden en moeilijker toegankelijk want je zult er een steile klim naar beneden voor moeten afleggen, maar eenmaal beneden aangekomen word je dan ook wel écht getrakteerd op een waanzinnig mooie plek. Geen plek om echt een dag te liggen (lees: in het hoogseizoen druk en veel rotsen/stenen), wel een mooie plek om gezien te hebben.

Sa Calobra

Voor wie niet vies is van een flinke afdaling kan koers zetten richting Sa Calobra. Er moeten flink wat bochten op de weg voor worden gepasseerd plus een afdaling te voet, maar dan word je daarna ook wel getrakteerd op een onwijs mooie baai met kraakhelder water en omgeven door hoge rotsen.

Cala Varques

Niet voor niets wordt Cala Varques als een van de mooiste plekken van de oostkust bestempeld. Diep en intens blauw water, poederfijn zand en een groene weelderige omgeving maken deze plek helemaal af.

Cala Pi

Gelegen in het zuiden van Mallorca, omringd door pijnbomen en gelegen tussen 2 kliffen in, stuit je op Cala Pi. De ligging is wat verder weg en al te veel voorzieningen zijn er hier niet, wat naar onze mening alleen maar een voordeel is want het is hier overduidelijk rustiger dan bij andere cala’s.

Cala Agulla

Cala Agulla grenst aan het Llevant Peninsula Natural park waardoor het bezoeken van zowel het strand als het park goed te combineren is. Groots opgezet met voorzieningen maar daardoor wel ook erg druk.

Cala d’Or

Grote kans dat de naam Cala ‘d Or je bekend voorkomt, want onder Nederlanders is dit een geliefde badplaats op het eiland. Bij deze plaats horen 5 verschillende cala’s en ons advies is om ze lekker 1 voor 1 te bezoeken zodat je zelf kan besluiten welke jouw favoriet is.

Cala Santanyí

Cala Santanyí ligt iets onder Cala ‘d Or en en kan qua strand als vergelijkbaar worden gezien, al is het grootste verschil dat Cala Santanyí een stuk ruimer is. Bij Cala ‘d Or stuit je op wat kleinere (maar minstens zo mooie) baaien. Bij Cala Santanyí vind je alle faciliteiten zoals je die bij een strand mag verwachten zoals bedjes, parasols en mogelijkheden tot eten. Een plek waar je kan neerstrijken voor een volledige stranddag.

Cala Cap Falco

De lijst sluiten we af met Cala Cap Falco, een net wat meer afgelegen strandje dat zich middenin een dennenbos bevindt. Klein, knus maar wel onwijs mooi en van alle gemakken voorzien. Een plek om te onthouden!

You might also like