bezienswaardigheden-barcelona

6x bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona is uitermate populair onder toeristen en wij snappen wel waarom. In deze stad combineer je namelijk alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie: cultuur, winkelen én strand. Bang om je te gaan vervelen hoef je dus in ieder geval niet te doen. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Barcelona om je talloze dagen zoet te houden. Wij zetten de 10 leukste bezienswaardigheden in Barcelona voor een geslaagde citytrip op een rij. 

1. Sagrada Familia

Natuurlijk mag de Sagrada Familia niet ontbreken in het lijstje van bezienswaardigheden in Barcelona. Het is een modernistische, monumentale kerk in de wijk Eixample en dient als boegbeeld van de stad. Best bijzonder, als je je bedenkt dat dit gebouw nog steeds niet af is. Al meer dan 100 jaar wordt er aan dit levenswerk van Antoní Gaudí gebouwd. Hoewel het einde langere tijd niet in zicht leek te komen zou het in 2026 – na in totaal 144 jaar bouwen – worden afgerond. Zou het dan echt…?

De Sagrada Familia van de buitenkant bekijken is wat ons betreft in ieder geval een must. Maar heb je wat langer de tijd, is de binnenkant ook zeker de moeite waard. Behalve het kerkgebouw zelf kun je ook een van de torens op. Houd er wel rekening mee dat voor het bezoeken van de Sagrada Familia je tijdig tickets dient te kopen. Vanwege de drukte zit een spontaan bezoekje er namelijk helaas niet meer in.

2. Ramblas

Ja, het barst er van de toeristen en ja, het is heel erg cliché, maar een wandeling over de Ramblas mag wat ons betreft eigenlijk niet ontbreken wanneer je in Barcelona bent. De Ramblas staat vol met levende standbeelden, kraampjes vol souvenirs en ander entertainment. Grote kans ook dat je er überhaupt al overheen wandelt zonder dat je het door hebt, want deze kilometer lange boulevard ligt centraal in het centrum en loopt vanaf Placa de Catalunya naar de haven. Een populaire wandelroute dus.

3. Parc Güell

Behalve met de Sagrada Familia heeft de beroemde architect Antoní Gaudí op veel meer plekken zijn stempel gedrukt in Barcelona. Zo ook in Parc Guëll. Park Güell staat sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is sinds 1969 een nationaal monument. In dit stadspark zitten vele bekende iconen zoals het huis van Gaudí, de trap met de salamander, de slangenbank en de mozaïeken. Het park is, met uitzondering van het monumentale gedeelte, gratis te bezoeken.

Uitzicht vanuit Parc Güell

4. Camp Nou

Camp Nou is het thuisstadion van de voetbalclub FC Barcelona, een van de beste clubs ter wereld. Voetballiefhebbers mogen een bezoek aan dit stadion dan ook eigenlijk niet overslaan. Maar ook wanneer je geen fervent voetbalkijker bent, is een bezoek aan dit stadion leuk. Camp Nou staat namelijk bekend als een van de meest indrukwekkende stadions ter wereld. Je kunt ervoor kiezen om een tour door het stadion te doen. Deze tour omvat behalve het museum ook verschillende delen van het stadion zoals de kleedkamers, perskamers en de VIP zitplaatsen.

5. La Boquerìa

La Boqueria, officieel Mercat de Sant Josep, is een versmarkt in hartje Barcelona. Hier komen de felle kleuren en geuren van de meest verse producten je vanuit alle kanten tegemoet. Denk aan vers geperste sapjes, het lekkerste verse fruit en noten. Maar ook vlees, vis en groente is hier in volle overvloed aanwezig.

Je kunt La Boqueria bezoeken als tussenstop gedurende de dag voor een lekker tussendoortje maar er zijn ook enkele standjes waar je kunt zitten en ter plekke kunt genieten van de lekkerste tapas of andere verse hapjes. Hoewel La Boqueria aan de Ramblas zit moet je wel even goed kijken want je loopt er gemakkelijk voorbij.

6. Montjuïc

De Montjuïc is een heuvel gelegen tussen Plaça d’Espanya en de haven van Barcelona. Op de heuveltop staat het kasteel van Montjuïc, officieel Castell de Montjuïc, een 18e-eeuws kustverdedigingsfort dat vandaag de dag is omgedoopt tot militair museum. Vanaf de heuveltop heb je een prachtig uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like