De leukste bezienswaardigheden van Málaga

Menig toerist laat Málaga na aankomst op de luchthaven direct links liggen. Zonde, als je het ons vraagt. Málaga heeft namelijk heel erg veel te bieden! Wij nemen je mee naar de Costa del Sol en vertellen je over welke bezienswaardigheden in Málaga je in ieder geval niet mag missen. Dan hoef jij alleen nog maar een ticket te boeken. Goede reis!

 

1. Mercado Central de Atarazanas

Net als in veel andere Spaanse steden, kent ook Málaga een fijne foodmarkt. Middenin het historische centrum vind je de zogeheten Atarazanas markt. Een absolute must op de lijst van bezienswaardigheden in Málaga als je van verse en lokale producten houdt. De overdekte markt bestaat uit 3 hallen vol met vers fruit, vlees en vis. Maar ook voor verse olijven, sapjes en noten kun je hier terecht. De verkopers laten je al te graag hun verse waren proeven en alle etenswaren worden prachtig gepresenteerd.

Grote kans dat je na het struinen over de markt zelf trek hebt gekregen. Gelukkig zijn er op de markt verschillende barretjes te vinden waar je tapas kunt eten.

atarazanas markt
Verse groenten en fruit op de Atarazanas markt

 

2. Alcazaba de Málaga & Castillo de Gibralfaro

Cultuur liefhebber of niet, er zijn twee monumenten waar je in Málaga nu eenmaal niet omheen kunt. Namelijk het Alcazaba (Arabisch voor fort) en het kasteel Castillo de Gibralfaro. Deze attracties liggen op de 130 meter hoge Gibralfaroberg in Málaga en behoren tot de mooiste monumenten van de stad.

Het kasteel ligt boven het Alcazaba. Aan de oostzijde vind je een stijl wandelpad, die het fort en het kasteel met elkaar verbinden. In ongeveer 20 minuten kun je de top bereiken en genieten van een prachtig uitzicht over Málaga, de haven en de kust. Houd er rekening mee dat het pad naar de top geen schaduw kent en je de tocht het beste in de ochtend of avond kunt plannen.

 

3. La Concepcion

Wil je de drukte van de stad even ontvluchten? Ook dan zijn er verschillende bezienswaardigheden in Málaga. Zet dan koers richting La Concepcion. La Concepcion is de botanische tuin van Málaga en die is groot, heel groot. La Concepcion behoort tot een van de meest exotische en diverse botanische tuinen van Europa.

Planten en bomen (meer dan 2500 verschillende soorten!), vredige wandelpaadjes en fonteinen; in La Concepcion kom je het allemaal tegen.

 

4. Musea, musea, musea…

Liefhebber van musea? Dan kun je zeker weten je hart ophalen in Málaga. Want wist je dat de stad meer dan 20 musea rijk is? Het meest bekende museum is het Picasso museum. De wereldberoemde schilder is namelijk geboren in Málaga en dus is er – mede mogelijk gemaakt door de familie – sinds 2003 een museum in zijn geboorteplaats te vinden. Behalve het Picasso museum vind je in Málaga onder andere ook het Museo Interactivo de la Música MalagaMuseo de Arte Flamenco museum en het Thyssen museum.

 

5. La Manquita

La Manquita is de kathedraal van Málaga en behoort tot de lijst met nationale monumenten van Spanje. La Manquita mag dan ook met recht worden toegevoegd aan de lijst van bezienswaardigheden in Málaga.

De kathedraal ligt nabij de Alcazaba en het kasteel van Gibralfaro. ‘s Avonds wordt La Manquita verlicht, wat zorgt voor een fascinerende aanblik. Hoewel de kathedraal is afgebouwd, ontbreekt er een toren. Hierdoor is de naam La Manquita ontstaan, hetgeen ‘de eenarmige’ betekent.

 

6. Muelle Uno

De haven van Malaga bestaat uit twee delen, namelijk Muelle Uno en Muelle Dos, vertraald dok 1 en dok 2. Deze twee pieren sluiten nauw op elkaar aan en zorgen voor een gezellige boulevard langs het water. Behalve vissersboten spot je hier ook rondvaartboten en cruiseschepen die dagelijks aanmeren in de haven. Dit gebied kan het beste als groots openlucht winkelcentrum worden gezien met terrasjes en winkels die veelal tot 12 uur ‘s avonds open zijn.

 

7. Playa de la Malagueta

Het fijne aan Málaga is dat er meer is dan alleen stad. Málaga is maar liefst 10 stranden rijk, allen te vinden op loop- of fietsafstand van het centrum. Playa de la Malagueta is het strand dat je het eerste vanaf het centrum zult bereiken en wordt ook gezien als het stadsstrand van Malaga. Dit 1200 meter lange strand heeft een gezellige boulevard met strandtentjes waar je kunt genieten van verse vis.

Málaga mag lang niet meer worden gezien als enkel de bestemming voor je doorreist naar een in de omgeving gelegen badplaats. De stad kent een rijke geschiedenis en je kunt er overheerlijk eten. Tel daarbij bovengenoemde bezienswaardigheden van Málaga op en je begrijpt waarom deze stad de moeite waard is.

Complete vakanties van TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Spanje deals van Sunweb

Accommodaties in Spanje

Booking.com

Voordelig vliegen binnen Europa

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Spanje