El Caminito del Rey: de meest spectaculaire wandelroute van Málaga

Ooit het meest gevaarlijke wandelpad ter wereld, vandaag de dag een steeds meer populaire wordende trekpleister in de provincie Málaga. We hebben het over El Caminito del Rey, letterlijk vertaald Het Koningspad. Wij vertellen je meer over deze spectaculaire wandelroute, die wat ons betreft zeker aan je lijst met activiteiten toegevoegd moet worden wanneer je in de omgeving van Malaga bent en wel van wat activiteit en avontuur houdt.


  • Boek een kant en klare rondreis bij TUI
  • Vind bijzondere accommodaties bij Booking.com
  • Goedkope vliegtickets naar Malaga vind je via Transavia
  • Zorg dat je op tijd een auto huurt via Avis, Sunnycars of Alamo

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey is een wandelpad en ligt in de provincie Málaga, op zo’n 60 kilometer afstand van de gelijknamige stad. Het pad is in totaal bijna 8 kilometer lang en loopt van Alora naar Campillos en loopt dwars door de Desfiladero de los Gaitanes kloof. Onderweg loop je langs steile rotswanden en over spectaculaire bruggen, en dat op een hoogte van 100 meter boven de El Chorro rivier.

Tijdens je stedentrip in Málaga kun je El Caminito del Rey prima als dagexcursie bezoeken. Vanuit de stad worden er verschillende excursies georganiseerd. Je kunt er ook voor kiezen om – bijvoorbeeld als je toch al aan het rondreizen bent in Andalusie – in de buurt te overnachten en op eigen houtje die kant op te gaan.


Geschiedenis

Hoewel het pad vandaag de dag een trekpleister is, was het nooit de bedoeling om het te laten uitgroeien tot toeristische attractie. Het pad is namelijk ooit aangelegd om het transport voor de bouw van energiecentrales die op dat moment plaatsvonden in dit gebied, te vergemakkelijken. We hebben het dan over het jaar 1905 waarin de route officieel werd geopend. Toen Koning Alfons XIII van Spanje het pad in 1921 bewandelde, werd de naam Koningspad, El Caminito del Rey, in het leven geroepen, dat vandaag de dag nog steeds dienst doet.


Gevaarlijkste wandelroute ter wereld

Door onder andere erosie en vallend gesteente werd de wandelroute in de loop er jaren meer en meer gevaarlijk. Tegelijkertijd trok dit ervaren bergwandelaars meer en meer en hebben sommigen wandelaars dit zelfs met de dood moeten bekopen. Niet voor niets stond deze route zelfs bekend als meest gevaarlijke wandelroute ter wereld. In 1992 werd El Caminito del Rey officieel tot verboden terrein verklaard. Een grondige renovatie heeft ervoor gezorgd dat het wandelpad sinds 2015 weer is heropend. Minder spectaculair is het niet, een stuk veiliger gelukkig wel.


Tickets en info

Meer informatie over het pad en het kopen van tickets vind je op de website van de Caminito del Rey.

Complete vakanties van TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Spanje deals van Sunweb

Accommodaties in Spanje

Booking.com

Voordelig vliegen binnen Europa

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Spanje