Lekker eten bij deze culinaire hotspots in Valencia

Behalve dat Valencia een perfecte stad is om stad en strand met elkaar te combineren, kun je er ook onwijs lekker eten. Er zijn talloze culinaire hotspots in Valencia te vinden. Wij delen onze favorieten op het gebied van ontbijt, lunch en diner graag met je.

 

Ontbijt

1. Dulce de Leche
Toe aan een goede kop koffie of thee met een lekker taartje of broodje? Dulce de Leche it is. Dulce de Leche heeft twee locaties, waarvan degene in de wijk Ruzafa de leukste is. Denk aan vers belegde broodjes, taarten, croissantjes en gezonde sapjes.
Adres: Carrer del Pintor Gisbert 2 en Carrer de Jesús 71

2. Almalibre Açaí Bar
Liefhebbers van Acai bowls? Haal je hart op in de Almalibre Açaí Bar. Hier serveren ze behalve Açaí bowls ook salades, burgers en broodjes. Allemaal vega overigens, dus hip én healthy.
Adres: Carrer de Roteros, 16

3. Federal Café
Wellicht komt deze naam je bekend voor, want Federal Café heeft ook vestigingen in Barcelona, Madrid en Girona. Het blijft nu eenmaal een geweldig adresje voor ontbijt of lunch en mag daarom niet ontbreken in het lijstje van culinaire hotspots in Valencia.
Adres: Carrer de l’Ambaixador Vich 15

Lunch

1. La Mas Bonita
Of je nu komt voor ontbijt, lunch of diner; alles smaakt goed bij La Mas Bonita. Dit tentje zit aan het strand en is dan ook zeker geen onontdekt plekje. Alles smaakt hier echter zo goed, dat wij wel begrijpen waarom dit adresje zo in trek is. Wat je op het menu vindt? Genoeg lekkers voor de zoete trek maar ook genoeg broodjes, salades en tapas.

2. Le Girafe
Le Girafe zit naast La Mas Bonita aan het La Patacona strand. Dit tentje staat vooral bekend om de overheerlijke crêpes maar ook voor andere lekkere gerechten ben je hier aan het juiste adres.
Adres: Av. Mare Nostrum 10

3. Copenhagen
Copenhagen in Valencia klinkt misschien ietwat vreemd, maar is wel het adres wanneer je lekker vegetarisch (soms zelfs vegan) wilt eten. Alle gerechten zijn er seizoensgebonden en de prijzen heel erg redelijk. Copenhagen heeft overigens ook nog twee zusjes, namelijk restaurants Malmö en Oslo.
Adres: Carrer del Literat Azorín, 8

Diner

1. Escalones de la Lonja
Escalones de la Lonja is zo’n typisch restaurantje waar je zo voorbij loopt zonder te weten dat je er overheerlijk kunt eten. Tapas staan er op het menu en die zijn lekker, heel lekker en dat ook nog eens tegen een hele betaalbare prijs.
Adres: c/ Pere Compte 3

2. Sagardi
Sagardi zit in hartje centrum en heeft een authentieke Spaanse inrichting. Ideaal wanneer je zin hebt in het delen van kleine hapjes, want hier serveren ze pinchos. In deze kleine hapjes die meestal geserveerd worden op broodjes hebben een stokje (pincho) erin en aan het eind van de avond reken je de hoeveelheid stokjes af.
Adres: Carrer de Sant Vicent Màrtir 6

3. Canalla Bistro
Canalla Bistro wordt – geheel terecht – bestempeld als een van de beste culinaire hotspots van Valencia. Het leukste is nog wel dat sterrenchef Sterrenchef Ricard Camarena er in de keuken staat terwijl het ontzettend betaalbaar is.
Adres: Calle Maestro José Serrano 5

Goed voorbereid op reis naar Spanje

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Ook leuk om te lezen