Zon, zee en strand: dit zijn volgens ons de 6 leukste plaatsen op Mallorca om te verblijven

Het Spaanse eiland Mallorca behoort tot de Balearen en is een geliefde vakantiebestemming. Waar je misschien in eerste instantie vooral aan een hoop feestgedruis denkt (hallo El Arenal), is het eiland genoeg mooie dorpen, baaitjes en stranden rijk die een hele andere kant van het eiland laten zien. In welke mate je de drukte wil opzoeken, is dus helemaal aan jou. We nemen je mee langs verschillende plaatsen op Mallorca waar je kunt verblijven. Boek vervolgens een pakketreis of ga voor een los vliegticket en zelfgekozen accommodatie. Fijne reis!

VLIEG NAAR MALLORCA

Transavia en TUI

PAKKETREIZEN NAAR MALLORCA

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

1. Alcudia

Veel toeristen strijken neer in een van de plaatsen op Mallorca die zijn gelegen aan de oostkust. De aanwezigheid van talloze baaien of cala’s zorgen hier namelijk voor. Toch moet je voor het langste zandstrand van Mallorca aan de noordkust zijn, in de baai van Alcúdia om precies te zijn. Je vindt hier een 7 kilometer lang zandstrand – Platja d’Alcúdia – dat als langste en mooiste van het eiland kan worden bestempeld. Een groot pluspunt is dat het strand geleidelijk afloopt, wat het een kindvriendelijke plek maakt. Buiten de baai, iets meer het binnenland in, ligt de oude stadskern van Alcúdia waar je smalle winkelstraatjes en gezellige Spaanse restaurants vindt.

Tips om te verblijven in Alcúdia

2. El Arenal

Heeft El Arenal nog toelichting nodig? Deze badplaats trekt – zeker in de zomermaanden – vooral jongeren aan. Niet zo gek als je je bedenkt dat dit de meest levendige uitgaansstad van het eiland is en het hier vooral om feesten gaat. Het hangt er dus helemaal van af met welke intentie jij naar Mallorca gaat, om te bepalen of deze badplaats wel of niet wat is voor jou. Accommodaties zijn hier in overvloed, waarbij vooral het aanbod aan eenvoudige appartementen groot is. Buiten het hoogseizoen om keert de rust er iets meer terug, al zal dit altijd ten opzichte van andere plaatsen op Mallorca drukker en toeristischer zijn.

Tips om te verblijven in El Arenal

3. Playa de Palma

Palma is de hoofdstad van het eiland en hoewel menig toerist na aankomst op het vliegveld van Palma direct doorreist naar zijn of haar eindbestemming, is de stad wel degelijk te moeite waard. Playa de Palma ligt naast deze hoofdstad en grenst aan El Arenal. Playa de Palma kenmerkt zich aan een lang, breed zandstrand met een gezellige boulevard vol restaurants en winkels. Levendig is het hier altijd maar met El Arenal om de hoek is dat ook niet zo gek.

Tips om te verblijven in Playa de Palma

4. Santa Ponça 

Op ongeveer een halfuur rijden van Palma, in het zuidwesten van het eiland, ligt Santa Ponça. Het is een kleine plaats op Mallorca waar vooral Britten hun weg naartoe weten te vinden. Hoge hotels of appartementencomplexen vind je hier niet, toch is het gebied wel vrij vol gebouwd met accommodaties om te overnachten. Voor wie in de drukte aan de kust wil zitten is dit daarom een goede keuze maar wanneer je het echte Mallorca wil ontdekken raden we je aan wat meer het binnenland in te trekken.

Tips om te verblijven in Santa Ponça

5. Port de Soller

De westkust van Mallorca is minder en kleinere badplaatsen rijk dan dat je elders op het eiland ziet. Een van de bekendere plaatsen om naartoe te gaan is Port de Soller. Dit is, zoals de naam misschien al doet vermoeden, een havenstadje en hoort bij het verderop gelegen Soller.

Tips om te verblijven in Port de Soller

6. Cala d’Or

Cala d’Or is een van de bekendere plaatsen op Mallorca om te verblijven en is een typische bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. Rondom Cala d’Or vind je verschilllende baaitjes en stranden waar rondom hotels, appartementen en resorts te vinden zijn. Tussen het centrum ven de directe omgeving rijdt in de zomermaanden een treintje wat vooral met kinderen leuk is om een ritje mee te maken.

Tips om te verblijven in Cala d’Or

Complete vakanties van TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Spanje deals van Sunweb

Accommodaties in Spanje

Booking.com

Voordelig vliegen binnen Europa

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Spanje