Eet smakelijk: 5x restaurants in Moraira, Spanje

Het van oorsprong Spaanse vissersdorp Moraira aan de Costa Blanca is vandaag de dag uitgegroeid tot toeristische badplaats. Massale hotels of hele erge hoogbouw vind je hier overigens niet, waardoor het dorp ondanks de populariteit ervan nog steeds zijn eigen karakter heeft. Het centrum kent genoeg terrassen en restaurants waar het ‘s avonds gezellig druk is en dus nemen we je mee langs onze favoriete restaurants in Moraira.

1. Tasca

Gelegen in een knus, typisch Spaans straatje, eet je bij Tasca vooral lekkere tapas. Geen ingewikkeld gedoe maar gewoon goed eten, vriendelijke bediening en dat alles voor een prima prijs-kwaliteitverhouding.
Adres: C. Playa 4, MorairaWebsite

2. Chiringuito Olala

Toegegeven, officieel zitChiringuito Olala niet in Moraira maar in Benissa maar dit is zo’n fijn plekje dat we ‘m niet willen onthouden. Goed, in Benissa dus. Direct aan Cala Baladrar, waardoor je uitkijkt op zee terwijl je naar het geluid van het klotsende water luistert. In de zomer wil er nog weleens live muziek zijn en behalve een drankje doen is dit ook een fijne plek om te eten.
Adres: Carrer de la Manta, BenissaWebsite

3. Club Nautico Moraira

Op zo’n beetje de mooiste plek van de haven van Moraira zit Club Nautico. Een wat chiquere tent waar deMediterraanse keuken goed op de kaart is vertegenwoordigd. Lees: veel vis (verser krijg je het niet) maar ook vlees, salades en zelfs sushi. Voor ieder wat wils, dus.
Adres: Calle Puerto De MorairaWebsite

4. Bar La Cabana

Voor wie net even wat anders (en een tikkeltje netter) wil qua restaurants in Moraira, zit leuk bij Bar La Cabana. Allereerst vanwege de plek, je kijkt namelijk uit over Cala L’Andragó. Ten tweede vanwege het eten waarbij ze standaard gerechten een veelal Oosters tintje hebben meegegeven. Ook een leuke plek om na het eten nog te blijven hangen voor een cocktail.
Adres: Ctra. Moraira a Calpe, 121Website

5. The Food Bar

Zit La Cabana vol? Of ben je er al geweest? Dan is de buurman, The Food Bar, ook leuk om neer te strijken voor een lunch of avondmaal. Overdag kijk je uit op de zee, ‘s avonds zit je hier in een knusse setting lekker te dineren.
Adres: Ctra. Moraira a Calpe, 121Website

Goed voorbereid op reis naar Spanje

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Ook leuk om te lezen