5x rustige stranden op Ibiza

Hoewel Ibiza barst van de stranden worden de meesten – zeker in het hoogseizoen – druk bezocht. Hoewel een beetje reuring juist vaak wel gezellig is, zijn sommige stranden en bijbehorende strandtenten zó druk dat je juist op zoek gaat naar enkele rustige stranden op Ibiza. Gelukkig zijn die er ook! Natuurlijk kun je er in het hoogseizoen niet vanuit gaan dat je het strand voor jezelf hebt in een populaire bestemming als Ibiza, maar onderstaande plekjes doen het wel heel erg goed wanneer je wat meer op je rust bent gesteld. Daarom speciaal voor jou opgesomd: 5 rustige stranden op Ibiza.

VLIEG NAAR IBIZA

Transavia en TUI

PAKKETREIZEN NAAR IBIZA

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

1. Cala d’en Serra

Cala d’en Serra ligt net buiten Portinatx en wordt een van de mooiste cala’s (baaitjes) van heel Ibiza gezien. Ook is dit een vrij rustig strand op Ibiza en dit heeft vooral met de bereikbaarheid ervan te maken. De weg er naartoe is vrij steil, hobbelig en offroad. Je kunt het beste doorrijden tot je op een verlaten hotel stuit, want hier is parkeerruimte. Rijd vooral niet verder door, grote kans dat je niet meer terugkomt 😉 Maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken, want eenmaal aangekomen word je getrakteerd op prachtig strand. Handig is wel om je waterschoenen in te pakken, want er liggen nogal wat stenen.

2. Cala Salada en Cala Saladeta

Op zo’n 15 minuten rijden van San Antonio stuit je op Cala Salada. Een prachtig baaitje (baaitje ja, heel groot is het niet) met kraakhelder water en daardoor uitermate geschikt om te gaan snorkelen. Om hier te komen parkeer je je auto in het dennenbos op de kliffen. Vervolgens loop je naar beneden richting de baai. Het leuke aan Cala Salada en Cala Saladeta is dat het vooral veel locals trekt en je dus niet perse tussen enkel Nederlanders zit. Twee heerlijke rustige stranden op Ibiza, als je het ons vraagt.

Parkeer je auto in het dennenbos op de kliffen en daal vervolgens de trap af naar deze rustige baai, waar relatief veel locals en weinig toeristen zich laten zien. De sfeer is relaxed en verkopers dringen zich niet op. Nog mooier is misschien wel Cala Saladeta, al zul je hiervoor wel vanaf Cala Salada zo’n 100 meter de rotsen op moeten klimmen. Ook op dit strand komen de waterschoenen dus weer goed van pas.

3. Cala d’Albarca

Cala d’Albarca wordt als één van de best bewaarde geheimen van Ibiza gezien en wij snappen wel waarom.

Deze baai wordt omgeven door gigantisch hoge kliffen wat zorgt voor een prachtig aanzicht.

Maar nog spectaculairder is de zogeheten Puente de Piedra, een natuurlijke stenen brug gevormd door erosie die over de baai heen hangt.

Betreden is overigens wel op eigen risico, dus pas wel goed op. Trek ook zeker stevige schoenen aan en stel je in op een fikse wandeling, want vanaf het punt dat je je auto achterlaat loop je in ongeveer 3 kwartier naar dit rustige strand op Ibiza. Gelukkig zorgen de dennenbomen die de route beslaan wel voor aardig wat schaduw.

4. S’Aigua Dolca

Cala San Vincente is een bekend, vrij groot familiestrand. Maar voor wie vanaf dit strand over de kleine klifpaadjes doorloopt, stuit op S’Aigua Dolca. De naam verwijst naar de rustige stroming van het water aan deze kant van Ibiza. Dit maakt het ook meteen een perfecte plek om je snorkelset op te zetten en de onderwaterwereld te gaan verkennen.

5. Aquas Blanca

Aguas Blancas, s’Aigo Blanca, Aigua Blanques of Cala de S’Aigua Blanca; hoe je het ook wilt noemen, met alle benamingen wordt hetzelfde rustige strand van Ibiza bedoeld. Je vindt het strand in het noordoosten van het eiland, vlakbij Cala San Vincente en S’Aigua Dolca. Hoewel het strand goed per auto te bereiken is, zul je vanaf de parkeerplaats een vrij steile afdaling moeten maken dus houd hier rekening mee qua schoeisel en spullen die je meeneemt.

Eenmaal aangekomen word je getrakteerd op een 300 meter lang strand, dat officieel trouwens een naaktstrand is. Echt last ervan hoef je niet te hebben, aangezien de meeste nudisten aan de uiteindes van het strand gaan liggen. Kijk in ieder geval niet raar op wanneer er iemand naakt voorbij loopt.

Ga op reis met Eliza was Here

Ibiza deals van Sunweb

Goed voorbereid op reis naar Ibiza

Vliegtickets

KLM & TUI

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Ibiza

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen