stranden-ibiza

Ultieme guide: 22x stranden op Ibiza

Stranden op Ibiza zijn er in alle soorten en maten en dat is ook meteen de reden dat het eiland onder velen zo geliefd is. Ultiem relaxen bij een luxe strandtent waar je de hele dag op je wenken wordt bediend? Go for it. Maar er zijn ook genoeg eenvoudigere, verlaten strandjes waar je voor een stuk minder een hele dag op een bedje ligt. Afhankelijk van je eigen wensen kun je dus kiezen welke stranden op Ibiza jou het meeste trekken. Ga je mee op ontdekkingsreis langs de kust van Ibiza?

VLIEG NAAR IBIZA

Transavia en TUI

PAKKETREIZEN NAAR IBIZA

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Stranden Ibiza stad

1. Figueretas

Figueretas ligt tussen Ibiza Stad en Playa d’En Bossa in. Het strand van Figueretas is niet heel erg groot, namelijk zo’n 100 meter lang en 50 meter breed. Wel kun je er ligstoelen en parasols huren. Achter het strand zit promenade met verschillende hotels en restaurants. Vanaf Figueretas loop je via de promenade in circa 30 minuten naar Playa d’En Bossa.

2. Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa is niet alleen een heel populair strand maar met een lengte van bijna 2 kilometer ook het langste van het eiland. Langs het strand zitten een aantal grote bekende hotels en beachclubs, zoals het Hard Rock Hotel en Ushuaia Ibiza Beach Hotel. Ook zitten hier vele beachclubs. De vele uitgaansmogelijkheden maken dit een populaire plek bij het jongere publiek.

3. Talamanca

Talamanca is een heerlijk zandstrand nabij Ibiza Stad en mede dankzij het ondiepe water erg geschikt voor families met kinderen. Het is er rustiger en minder hysterisch dan op andere stranden en daarmee een heerlijke plek voor een ongedwongen stranddag.

Stranden San José

4. Cala Bassa

Cala Bassa is een fijn zandstrand met kraakhelder zeewater. Op het strand vind je Cala Bassa Beach Club – ook wel aangeduid als CBbC – bestaande uit in totaal 4 restaurants. Dit maakt het ernaar dat je ligbedjes en parasols kunt huren (wel vrij duur) maar dat er weinig ruimte overblijft op het strand zelf wanneer je zelf je handdoekje wilt neerleggen. Een populair maar druk strand op Ibiza.

5. Cala Comte

Cala Comte wordt ook wel Cala Conta genoemd en ligt vlakbij Cala Bassa. Je kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen want het water is ook hier erg helder. Vanaf de baai kijk je uit op enkele kleinere eilandjes die verspreid voor de kust liggen.

6. Cala d’Hort

Misschien zegt de naam Cala d’Hort je nog niet zoveel maar deze baai is wel degelijk heel erg populair. Vanaf deze plek heb je namelijk een prachtig uitzicht op de welbekende Es Vedra, de grote grots die boven de zee uitsteekt en Ibiza typeert. Het strand van Cala d’Hort is erg populair, dus reken wel op drukte.

7. Cala Jondal

Cala Jondal is vooral geliefd bij the rich and famous, vooral door de zeer populaire beachclub Blue Marlin die hier zit. Feestgangers en beroemdheden weten hun weg hier wel te vinden. Het strand is bezaaid met kiezels en wordt omgeven door groene heuvels met vele pijnbomen.

8. Cala Tarida

Tussen San Antonio en San Jose ligt Cala Tarida. Een mooie baai met fijn zand en ontwijs helder water. Let wel: het is hier duur. Voor twee bedjes en een parasol tik je al gauw 40 euro af en dan heb je nog niet eens gegeten.

9. Cala Vadella

Het strand van Cala Vadella ligt in een prachtig begroeide baai en is zo’n 300 meter lang. Vanwege de begroeiing is de zee hier rustig en het strand loopt ook nog eens langzaamaan af. Het kraakheldere water maakt het een geschikte plek om te gaan snorkelen.

10. Es Cavallet

Es Cavallet is een nudistenstrand waarbij twee bekende en populaire restaurants gevestigd zitten, namelijk El Chiringuito en La Escollera. Het einde van Es Cavallet is populair binnen de gayscene. Es Cavallet is een prachtig plekje waarbij je op heldere dagen zelfs uitzicht hebt tot Ibiza Stad en Formentera.

11. Las Salinas

Een stukje verder dan Es Cavallet, vlakbij het vliegveld, stuit je op Las Salinas. Vanaf de parkeerplaats loop je door het dennenbos richting het strand, dat een lengte heeft van circa 1,5 kilometer. Het strand trekt een divers publiek, van gezinnen tot jongeren en stelletjes.

12. Sa Caleta

Sa Caleta wordt ook wel Es Bol Nou genoemd, is een prachtige baai en wordt als een van de mooiste plekken van Ibiza beschouwd. Het strand is, mede door het ondiepe water, erg populair bij families en gezinnen met kinderen. Dit komt mede door het ondiepe water. Omdat het strand niet al te groot is kan het er in de weekenden vrij druk zijn. Op de kliffen is veel terracotta klei te vinden die mensen gebruiken om elkaar mee in te smeren. Een soort spontane openlucht spa behandeling; er wordt gezegd dat de klei helende eigenschappen heeft.

Stranden San Juan

14. Cala Benirrás

Cala Benirrás staat vooral bekend om het ‘drum down the sunset’ hippie ritueel, dat elke zondag bij zonsondergang plaatsvindt. Het strand zelf verder ligt ietwat verstopt, niet groot maar heeft wel kraakhelder water en is een goede plek om te snorkelen.

15. Cala Xarraca

Als je denkt dat je helder zeewater hebt gezien, ga dan eens naar Cala Xarraca. Meer helder dan hier vind je het haast niet! Het onderwaterleven is er goed zichtbaar waardoor het een geliefde plek is onder snorkelaars. Leuk weetje: rechts van de baai vind je een modderbad en kun je je even onderdompelen in deze natuurlijke spa.

16. Portinatx

In de baai van badplaats Portinatx, in het noorden van Ibiza, vind je drie verschillende stranden. Dit zijn S’Arenal Gran, S’Arenal Petit en Playa Porto. De eerstgenoemde is het grootste strand en ligt het meest centraal. S’Arenal Petit ligt ten westen van S’Arenal Gran en deze twee stranden worden gesplitst door rotsen.

Stranden San Antonio

17. Cala Gracio

Cala Gracio is een prachtig klein baaitje van 80 meter lang net boven San Antonio. Je kunt hier vanaf het stadje naartoe lopen. De zee is vanwege ligging tussen de rotsen hier erg rustig en achter het strand vind je een beachbar waar je terecht kunt voor eten en drinken.

Stranden Santa Eularia

18. Aigua Blanques

Aigua Blanques is vooral onder de bewoners van Ibiza zelf erg geliefd. Mensen die slecht ter been zijn kunnen overigens beter een ander strand op Ibiza kiezen, want na het parkeren moet je nog een flink stuk (vrij steil) naar beneden lopen.

19. Cala Llonga

Cala Llonga is een prachtig strand waar je vooral families met kinderen tegenkomt. Het water is er kraakhelder en het strand loopt er geleidelijk af waardoor het erg geschikt is voor jonge kinderen.

20. Cala Nova

Cala Nova is een idyllisch baaitje vlakbij Es Canar. Het is een vrij rustig plekje dat nog niet door velen is ontdekt. Geen harde muziek of over the top strandtenten maar een fijn strandje waar een heerlijke ongedwongen sfeer hangt.

21. Es Niu Blau

Net ten noorden van Santa Eularia stuit je op Es Niu Blau, een van de stranden op Ibiza waar het zelfs in het hoogseizoen nog relatief rustig is. Op het strand vind je de relaxte beachclub Pura Vida.

22. Playa de Santa Eularia

Playa de Santa Eularia is het hoofdstrand en ligt direct aan de promenade. Je vindt hier alle faciliteiten voor een geslaagd dagje strand. Reken wel, zeker in het hoogseizoen, op flink wat drukte.

You might also like