De mooiste stranden van Javea en omgeving

De kustlijn van Javea is niet voor niets onder velen geliefd. Hier kun je genieten van prachtige stranden zonder storende hoogbouw. De stranden en baaitjes hebben stuk voor stuk hun eigen charme. Om je een beter beeld van dit stukje van Spanje te geven hebben wij de verschillende stranden van Javea en omgeving opgesomd voor je van noord naar zuid.

 

1. Cala del Tangó

Cala Tango zijn twee hele kleine baaitjes gelegen in het uiterste noorden van Javea. Echte stranden kan je het niet noemen, maar mooie plekjes zijn het zeker. Het water hier is kristalhelder wat het een geliefde plek voor vooral duikers maakt.

2. Playa La Grava

Playa La Grava ligt bij de jachthaven van Javea, op een kleine 10 minuten met de auto vanaf Playa del Arenal. Zoals de naam zelf al zegt – La Grava betekent grind – bestaat Playa La Grava uit wit grind. Met een breedte van zo’n 550 meter is het niet een heel groot strand in Javea.

3. Playa del Benissero/El Primer Muntanyar

Watersportliefhebbers kunnen het beste koers zetten richting Playa del Benissero. Dit strand is namelijk in tegenstelling tot andere stranden in Javea, onbeschut. De wind heeft hierdoor vrij spel en dit maakt het een geliefde plek voor iedereen die watersporten wilt uitoefenen. Behalve surfen kun je hier paddlen, kajakken, jetskien en waterskien. Playa del Benissero loopt over in El Primer Muntanyar en is met een breedte van 1900 meter het langste strand van Javea.

 

4. Playa El Arenal

Playa El Arenal is het enige zandstrand van Javea en daarmee ook meteen het meest populair. Zeker in de zomermaanden is het hier erg druk, al voelt het hier nooit massaal aan en hangt er altijd een gezellige, ongedwongen sfeer. Direct aan het strand zit een boulevard met talloze restaurants waar je echt lekker kan eten. Aan de kinderen wordt op het strand van El Arenal ook gedacht: op het strand vind je verschillende speeltuintjes waar kinderen al hun energie in kwijt kunnen.

5. Cala Blanca

De naam Cala Blanca, letterlijk vertaald Witte Baai, verwijst naar de witte keien en rotsen waarmee dit strand is omgeven. In totaal bestaat Cala Blanca uit drie kleinere baaitjes, namelijk Caleta I, Caleta II en Caleta del Francés die enkel te voet toegankelijk zijn. Het water hier is kraakhelder waardoor je hier goed kunt snorkelen.

6. Cala Sadrinera

Cala Sadrinera is een kiezelstrand dat te bereiken is via een steil pad. De naam van dit strand verwijst naar het feit dat er vroeger in deze baai sardine netten werden uitgeworpen. Cala Sadrinera is met zo’n 300 meter een kleine maar mooie en ongerepte baai waar je erg goed kunt snorkelen.

 

7. Cala Barraca o Portitxol

Cala Barra was jaren geleden een vrij onbekend strand en was een vrij geheime spot onder strandliefhebbers. Vandaag de dag is het door veel meer mensen ontdekt, mede dankzij de komst van restaurant La Barraca waar je overheerlijke paella kunt eten. Het strand bestaat uit een mix van kiezelstenen en zand, dus waterschoenen zijn geen overbodige luxe. Het water hier is erg helder en heeft een diepblauwe kleur wat het een geliefde plek voor snorkelaars maakt. De oude vissershuisjes die op het strand zijn overigens ook erg fotogeniek en worden erg vaak op de foto gezet. Voor de kust van Cala Barraca ligt Ilsa de Portitxol, een klein eilandje dat je per kajak kunt bezoeken.

8. Playa Ambolo

Playa Ambolo is een klein nudistenstrand en bestaat uit een mix van kiezel en rotsen. Tegenover Playa Ambolo ligt Isla del Descrubidor, wat eiland van de ontdekkingsreiziger betekent. De wachttoren die nog steeds op het eiland staat diende in de 16e eeuw als bescherming tegen piratenaanvallen. Playa Ambolo is enkel te voet te bereiken.

9. Playa de la Granadella

Playa de la Granadella is al 2 keer door Spanjaarden tot beste strand van Spanje bekroond en mag alleen daarom al niet ontbreken in het lijstje van stranden in Javea. Het strand zelf ligt in een kleine, rustige baai en wordt omgeven door grillige rotsen. Het water hier is kraakhelder en heeft een intense turquoise kleur. Houd wel rekening met drukte; het strand is erg klein en geliefd dus zorg dat je op tijd komt om een fijn plekje te bemachtigen.

10. Segon Muntanyar

Segon Muntanyar ligt ten zuiden van Playa El Arenal en is een rotsachtig stukje kust dat bestaat uit een mix van grind en versteend zand. Net als Primer Muntanyar is dit een open vlakte met enkele trapjes die toegang tot het water bieden. Omdat het water er helder is, de zee (‘s ochtends) erg kalm is en er een grote variatie aan vissen te zien is trekt deze plek snorkelaars en duikers.

Complete vakanties van TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Spanje deals van Sunweb

Accommodaties in Spanje

Booking.com

Voordelig vliegen binnen Europa

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Spanje