stranden-mallorca

Compleet overzicht van stranden op Mallorca

Mallorca is een strandbestemming bij uitstek en dat is niet voor niets. Met een kustlijn van bijna 600 kilometer lang en zo’n 200 stranden is er namelijk voor ieder wat wils op het eiland te vinden. Groot, klein, zand of kiezel; stranden op Mallorca genoeg. Boek een vliegticket, huur een auto bij Avis, Sunnycars of Alamo, trek erop uit en ontdek de mooiste stranden van Mallorca op je eigen tempo.

VLIEG NAAR MALLORCA

Transavia en TUI

PAKKETREIZEN NAAR MALLORCA

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Mallorca is al jarenlang een typische strandbestemming. Houd er dan ook rekening mee dat zelfs buiten de schoolvakanties om de stranden redelijk vol zijn. Niet zo gek ook, want de stranden op Mallorca zijn werkelijk prachtig. Daarbij geldt ook dat het aanbod enorm is en je er altijd zelf nog voor kan kiezen in welke mate je de drukte van de meest populaire stranden wel of niet wil opzoeken. Wij vertellen je alles over stranden op Mallorca.

Stranden rondom Palma de Mallorca

We beginnen bij Palma de Mallorca. Hier kom je aan wanneer je met het vliegtuig naar Mallorca reist. Waar veel toeristen direct doorreizen naar hun eindbestemming, is Palma zelf ook de moeite waard. Door sommigen wordt Palma ook wel klein Barcelona genoemd. Niet geheel onterecht ook als je je bedenkt dat Palma ook een Ramblas heeft en Antoni Gaudí heeft meegewerkt aan de kathedraal van Palma de Mallorca. 

Playa de Palma

Palma de Mallorca zelf heeft geen strand. Wel vind je op een steenworp afstand Playa de Palma. Dit is het deel van de baai van Palma dat ligt tussen Ca’n Pastilla en S’Arenal. Dit stuk is zo’n 5-6 kilometer lang en bestaat grotendeels uit zandstrand. Omdat de zeebodem geleidelijk afloopt is het een ideale plaats voor kinderen. Verder zijn er rondom het strand ontzettend veel restaurants, cafe’s en toeristische winkeltjes te vinden. Playa de Palma trekt vooral Nederlandse en Duitse toeristen.

Cala Major

Direct ten westen van Palma de Mallorca vind je het Cala Major of Cala Mayor strand. Het strand is niet ontzettend groot (zo’n 200 meter lang) en wordt omring door een aantal hotels. Het strand kan – zeker in het hoogseizoen – erg druk zijn. In de weekenden zoeken inwoners van Mallorca dit strand namelijk zelf ook nog eens op. Op het strand zijn ligstoelen en parasols te huur en ook zijn er douches en toiletten te vinden. Verwacht geen grote strandtenten, die vind je hier namelijk niet. Haal daarom zelf bij de nabijgelegen supermarkt genoeg versnaperingen en geniet van een onbezorgde dag op het strand.

Stranden west Mallorca

De westkust laat een heel ander beeld van Mallorca zien dan je gewend bent. Hier vind je authentieke Spaanse dorpjes en het Tramuntana gebergte met ruige kliffen en groene valleien. Hoewel er dus niet heel veel stranden in het westen van Mallorca te vinden zijn hebben wij toch twee mooie plekjes op een rij gezet.

Cala de Deià

Cala de Deià is een van de weinige stranden aan de westkust. Verwacht overigens geen goudkleurig, groots zandstrand want dat is Cala de Deià zeker niet. Wat het dan wel is? Een robuust, klein kiezelstrand met enorm helder water. Wanneer je hierheen gaat loont het ook om aan te schuiven bij een van de twee restaurantjes die het strand rijk is. Vanaf hier heb je namelijk een prachtig uitzicht op het strand en de omgeving.

Port de Soller

Port de Soller is een authentiek dorpje gelegen in het westen van Mallorca. Het dorpje kent een twee strandjes. Het belangrijkste strand is een stadsstrand en vind je vlakbij de haven. Het andere strand, Platja d’en Repic bestaat uit kiezels en is een stuk kleiner.

Stranden noord Mallorca

Het noorden van Mallorca typeert zich als een stuk rustiger dan het zuiden. Over het algemeen verblijven hier meer families, waar jongeren juist naar het zuiden van het eiland trekken. In het noorden van Mallorca vind je twee steden met daarbij elk hun eigen strand, namelijk Alcudia en Pollenca.

Playa de Alcudia

Het langste en breedste strand van Mallorca ligt aan de noordkust en heet Alcudia. Het strand is maar liefst 10 kilometer lang en loopt van Ca’n Picafort in het zuiden tot aan Port d’Alcudia in het noorden. Het strand heeft erg fijn zand en de zeebodem loopt geleidelijk af. Verder kun je op verschillende plaatsen ligstoelen en parasols huren. Tenslotte zijn er ook faciliteiten als douchen en toiletten aanwezig.

Port de Pollenca

De officiële naam van het strand is Platja del Port de Pollença. Dit strand is zo’, 1,5 kilometer lang en daarbij erg breed. Het is gelegen in een grote baai en vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op de rotsen van het schiereiland Formentor.

Cala Torta

Middenin de ongerepte natuur vind je Cala Torta. Je moet er misschien wat voor over hebben om hier te komen. Het laatste stuk naar Cala Torta bestaat namelijk uit een slechte, onverharde weg. De reis is het echter meer dan waard. Cala Torta heeft enorm helder, turquoise kleurig water en leent zich dan ook uitstekend als plek om te gaan snorkelen. Wanneer je naar dit strand gaat doe je er wel verstandig aan om zelf eten en drinken mee te nemen. Afgezien van een klein restaurantje zijn er namelijk geen voorzieningen.

Stranden oost Mallorca

Het oosten van Mallorca staat bekend om de zogeheten cala’s, prachtige baaien die je op vele plekken terugvindt. Deze idyllische baaitjes zijn kenmerkend voor het oosten van het eiland en zijn stuk voor stuk prachtig. De baaien zijn vaak omgeven door rotsen en hebben een klein zandstrand. Verwacht hier dus geen grootse, brede stranden maar kleine strandjes met kraakhelder zeewater.

You might also like