stranden-moraira

Stranden in en rondom Moraira, Spanje: de 3 fijnste plekken om naartoe te gaan

Het Spaanse Moraira is anders dan je in eerste instantie misschien doet vermoeden als je hoort dat het aan de Spaanse Costa Blanca ligt. Geen hoogbouw, hoogbejaarden of cliché muziek maar een van oorsprong pitoreskvissersdorp dat vandaag de dag is uitgegroeid tot populaire badplaats maar daarbij wel zijn authentieke en aangename sfeer heeft weten te behouden. Ook aan fijne stranden in Moraira geen gebrek en dat alles maakt het een perfecte bestemming voor een ongedwongen strandvakantie. Dit zijn onze 3 favorieten stranden in en rondom Moraira.


  • Boek een kant en klare reis bij TUI
  • Goedkope vliegtickets naar Spanje vind je via Transavia
  • Zorg dat je op tijd een auto huurt via Avis, Sunnycars of Alamo

1. Platja de l’Ampolla

Het grootste strand (qua oppervlakte) van Moraira, is Platja de l’Ampolla. Vanaf het centrum van Moraira loop je zo dit zandstrand op. Groot is het er met een breedte van zo’n 30 meter niet, waardoor het er – zeker in de zomermaanden – al gauw druk en vol is. Op het strand zijn bedjes en parasols te huur. Omdat het zandstrand vrij geleidelijk overgaat en de zee er over het algemeen rustig is, is Playa de l’Ampolla geliefd onder families met kinderen. Aan het strand zit een restaurant met zelfbedienig en een groot terras waar je in de schaduw kunt bijkomen van de Spaanse zon.

2. Platja de las Platgetes

Zo’n 500 meter ten zuiden vanPlatja de l’Ampolla ligtPlatja de las Platgetes. Dit is een kleiner zandstrand dat omringd wordt door enkele rotspartijen. Omdat de parkeermogelijkheden vergeleken metPlatja de l’Ampolla hier vrij beperkt zijn, is het er wat minder massaal en druk. Rondom het strand zijn een aantal bars en restaurants te vinden.

3. Platja del Portet

Aan de noordkant van Moraira ligt ook nog een zandstrand, namelijk Platja del Portet. Het strand is behalve aan de twee uiteindes niet breed (lees: slechts een paar meter) maar mooi is het hier onwijs wel. Een extra pluspunt is het feit dat je op dit strand vooral op Spanjaarden stuit, in tegenstelling tot Platja de l’Ampolla en Platja de las Platgetes waar je zeker in de zomermaanden veel Nederlands, Engels en Duits om je heen hoort. Langs het strand loopt een promenade waar je neer kan ploffen op een van de terrasjes die er te vinden zijn.

You might also like