Stranden in en rondom Valencia: tips voor een dag zon, zee en strand

Waar Barcelona langere tijd als go to bestemming werd gezien als het aankomt op steden met strand, hoor je tegenwoordig steeds meer mensen over Valencia. En dat is niet zo gek als je het ons vraagt. Het knusse, typisch Spaanse centrum gecombineerd met de stranden die je er op een steenworp vindt, maken het een serieuze concurrent. Zeker tijdens de zomermaanden, wanneer het kwik aardig ver oploopt, is een verkoelende duik in zee geen verkeerd idee. Wij vertellen je meer over de stranden die je in en rondom Valencia vindt.

VLIEG NAAR VALENCIA

Transavia en TUI

PAKKETREIZEN NAAR VALENCIA

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Playa Las Arenas (Playa del Cabanyal)

Vanaf het centrum van Valencia is Las Arenas het eerste strand waar je op stuit. Funfact: officieel luistert dit strand naar de naam Playa del Cabanyal maar Las Arenas is inmiddels zo ingeburgerd dat deze naam haast meer bekend is. Er zal dus niemand je gek aankijken wanneer je het over Las Arenas hebt.

Las Arenas is gemakkelijk per bus, taxi of (nog leuker!) fiets te bereiken. Het strand is lekker breed en van alle voorzieningen (lees: toiletten, bedjes) voorzien. Langs het strand, dat bij de haven begint, loopt een boulevard waar verschillende bars en restaurants te vinden zijn waardoor je voor de nodige versnaperingen nooit ver hoeft te verplaatsen.

Playa de La Malvarossa

Waar het strand van Las Arenas stopt, ongeveer ten hoogte van Hotel Balneari Les Arenes, gaat het direct over in Playa de La Malvarossa. Zonder dat je het dus daadwerkelijk doorhebt, want uiteindelijk is het gewoon een lang uitgestrekte zandvlakte waardoor je het eigenlijk niet merkt wanneer je je officieel op een ander strand begeeft.

Net als het strand van Las Arenas is het strand van Malvarrosa een echt familiestrand. Hiermee bedoelen we dat het strand lekker breed is en de bodem langzaam in het water afloopt. Ook hier zijn verder alle nodige faciliteiten te vinden voor een geslaagd dagje strand. Last but not least: er is hier geen hoogbouw te bekennen, waardoor het er een stuk gemoedelijker aanvoelt dan dat je soms bij andere plaatsen aan de Spaanse costa’s ziet.

Playa de la Patacona

Tot slot heb je het Patacona strand, dit is het laatste stuk stadsstrand van Valencia. Het is ook meteen het kleinste en minst drukke strand, hoewel het de laatste jaren meer en meer aan populariteit groeit. Het ligt wat verder weg, maar mede dankzij de komst van de wat hippere tentjes als bijvoorbeeld La Más Bonita weten steeds meer mensen hun weg naar dit strand te vinden.

Stranden in de omgeving van Valencia

Hoewel alleen Arenas, Malvarrosa en Patacona als stadsstranden van Valencia worden bestempeld, zijn er ook buiten de stad zelf genoeg mooie stranden te vinden. Wanneer je veel breder kijkt – Valencia is niet alleen een stad maar ook een regio – zul je ontdekken dat er in de regioComunidad Valenciana onwijs mooie plekken te vinden zijn. De regio beslaat namelijk zowel deCosta de Azahar als de Costa Blanca, wat resulteert in een ellenlange kustlijn waar zowel grote, uitgestrekte stranden als pitoreske kleine baaitjes te vinden zijn. Een greep uit stranden die je in de omgeving van Valencia kunt vinden.

Playa de Penido

Ga je ten zuiden van Valencia is Playa de Pinedo het eerste strand wat je tegenkomt. Het strand ligt aan de andere kant van de haven en is ook meteen het enige strand van Valencia waar huisdieren welkom zijn. Waar de meeste toeristen richting Las Arenas of Malvarrosa gaan, is het bij Playa de Pinedo wat rustiger, gemoedelijker en minder commercieel.

Playa de l’Arbre del Gos

Reis je nog wat verder door naar het zuiden, dan kom je bij Playa de l’Arbre del Gos uit. Het strand ligt wat verscholen achter de duinen en is vanwege de ligging, wat verder weg van de stad, vrij rustig. Langs het strand loopt een fietspad wat je onder andere naar het nabij gelegen L’Albufera natuurpark leidt.

Playa del Saler

Het strand van El Saler is vanwege de bijna altijd aanwezige wind de place to be voor watersporters. Vooral windsurfers en kiters weten hun weg naar dit strand te vinden, wat ongeveer 14 kilometer ten zuiden van Valencia ligt. Je kunt er per bus prima komen, al kunnen de echte sportievelingen er ook voor kiezen om er naartoe te fietsen.

Port Saplaya

Tot slot is er nog een plek die we je niet willen onthouden, en dat is Port Saplaya. Waar de bovengenoemde stranden allemaal ten zuiden van de stad liggen, geldt voor Port Saplaya precies het tegenovergestelde. Port Saplaya ligt zo’n 8 kilometer ten noorden van het stadscentrum, maar is zeker een bezoek waard. Het wordt ook wel Klein Venetie genoemd en als je deze plek met eigen ogen hebt mogen aanschouwen snap je wel waarom. Kleurrijke huisjes en kleine bootjes wisselen hier het straatbeeld namelijk af, wat je vanaf verschillende terrassen kan bewonderen. Port Saplaya kent twee zandstranden, die elk zo’n kilometer lang zijn. De stranden worden gescheiden door de jachthaven.

Complete vakanties van TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Spanje deals van Sunweb

Accommodaties in Spanje

Booking.com

Voordelig vliegen binnen Europa

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Spanje