Wat te doen in Valencia?

Het is de stad van de sinaasappels en paella én wordt ook nog eens gezien als fietshoofdstad van Spanje: Valencia. Het aangename klimaat en de korte vliegduur maken Valencia een ideale stad voor een geslaagd weekendje weg.  Maar ook als je al in Spanje bent, is Valencia als dagtrip absoluut de moeite waard. Wij geven je daarom antwoord op de vraag: wat te doen in Valencia?

1. Ciudad de las Artes y Las Ciencias

Ciudad de las Artes y Las Ciencias betekent letterlijk vertaald letterlijk vertaald ‘De stad van Kunst en Wetenschap’. Het complex is ontworpen door een Spaanse architect en kenmerkt de stad enorm. Op het complex zijn verschillende bestaat uit zes gebouwen waar namelijk Oceanografic, L’Hemisferic, L’Umbracle, Museo de las Ciencias, Palau de les Arts en het Agora.

2. Jardin del Turia

Jardin del Turia is een 9 kilometer lang stadspark dat door Valencia loopt. De naam verwijst naar het feit dat het park is aangelegd in de rivierbedding waar vroeger de rivier Turia doorheen stroomde. Het stadspark loopt tot de Ciudad de las Artes y Las Ciencias en is hiermee een ideale route om te voet of per fiets af te leggen. Een bezoek aan Jardin del Turia mag eigenlijk niet ontbreken wanneer je in Valencia bent.

3. Catedral de Santa María

Middenin het oude stadscentrum staat Catedral de Santa Maria. De ingang van de kathedraal bevindt zich aan het Plaza de la Reina plein en is niet te missen. Je kunt de kathedraal en het bijbehorende museum tegen betaling bezoeken. Aan de kathedraal van Valencia zit eenachthoekige klokkentoren vast, El Micalet. Je moet er tweehonderd treden voor beklimmen maar eenmaal boven heb je een spectaculair uitzicht over de stad.

4. Plaza de la Reina

Plaza de la Reina behoort tot de bekendste pleinen van Valencia en ligt in hartje centrum. Het plein is vooral bekend door de kathedraal maar ook wanneer je deze niet bezoekt is de kans groot dat je er komt. Dit heeft vanwege de centrale ligging middenin de stad te maken. Rondom het plein zijn er vele restaurants en terrassen te vinden waar je kunt genieten van een welverdiend hapje en drankje. De plekken op het plein zelf zijn echter wel erg toeristisch, terwijl in de straatjes rondom het plein genoeg verborgen parels te vinden zijn.

5. Mercado Central

In veel steden kom je ze tegen: foodhallen. In Valencia is een van de grootste van Spanje te vinden, namelijk de levendige Mercado Central. Een grote overdekte markthal waar je terecht kunt voor typische streekproducten. Je vindt er tientallen kramen met versproducten en kunt er ook vaak dingen proeven. Ook wanneer je niet perse iets hoeft te eten is Mercado Central een hoogtepunt van de stad en daarom leuk om te bezoeken.

6. Torres de Serranos

De Torres de Serranos stammen uit de 19e eeuw  zijn gebouwd door Pere Balaguer. De toegangspoorten stammen af van oude stadsmuren uit de 19e eeuw, waarvan vandaag de dag alleen de zware Torres de Quart en de wat elegantere Torres de Serranos over zijn. Samen vormen deze de grootste gotische stadspoort van Europa. Je kunt de torens beklimmen en vanaf boven heb je een van de mooiste uitzichten over Valencia.

7. Estadio Mestalla

Voetballiefhebber of niet; Spanje is een echt voetballand. Om iets van de voetbalgekte  mee te krijgen kun je er daarom voor kiezen om een voetbalclub te bezoeken. Valencia kent twee voetbalclubs, namelijk Valencia CF en Levante UD. Het stadion van Valencia CF staat middenin de stad en middels een tour leer je alles over dit stadion. Met een beetje geluk speelt Valencia CF wanneer je in Valencia bent en kun je zelfs een wedstrijd meepakken.

8. De stranden van Valencia

Een van de grote voordelen aan Valencia is dat je stad en strand goed met elkaar kunt combineren. De stad kent drie stranden, namelijk Las Arenas, La Malvarrosa en La Patacona waarbij de eerstgenoemde als mooiste wordt bestempeld. Vanaf het stadscentrum is Las Arenas gemakkelijk per bus of fiets te bereiken. Het strand is erg breed en kent een boulevard met verschillende voorzieningen. Een must bij goed weer in Valencia!

9. Fietsen door Valencia

Valencia is bij uitstek een stad om per fiets te verkennen. Dit komt door de vlakte van de stad en het feit dat er door de hele stad speciale fietspaden zijn aangelegd. Er zijn verschillende routes te volgen die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad leiden. Uiteraard kun je ook je eigen gang gaan, maar houd er wel rekening mee dat fietsen op voetpaden verboden is. Fietsen huren kan op talloze plekken in de stad.

10.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
Volg Reisguide op Instagram