wijken-valencia

Struinen door Ciutat Vella, El Carmen of L’Eixample: dit zijn de leukste wijken van Valencia

Een aangenaam klimaat, onwijs lekker eten en drinken en de combi van zowel stad als strand; Valencia is een leuke bestemming voor een volgende stedentrip. De stad bruist en er is genoeg te zien en te doen om je er een aantal dagen te vermaken. Nog een pluspunt: je kan er heel veel te voet of per fiets doen. Perfect dus wanneer je de verschillende wijken van Valencia wilt ontdekken. Wij nemen je mee langs de leukste plekken.

VLIEG NAAR VALENCIA

Transavia en TUI

PAKKETREIZEN NAAR VALENCIA

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Ciutat Vella

Ciutat Vella (letterlijk vertaald: oude stad) is het historische hart van Valencia en daarmee een van de leukste wijken van Valencia om te bezoeken. Hoe je Ciutat Vella het beste ontdekt? Door er simpelweg doorheen te struinen. Wandel door de smalle, oude straatjes om vervolgens om de haverklap te stuiten op de vele pleinen die het centrum rijk is. Helemaal eerlijk is het misschien niet, om Ciutat Vella te benoemen. Want hoewel Ciutat Vella vaak als wijk wordt omschreven, is het officieel een district dat weer onder te verdelen is in verschillende wijken, namelijk La Seu, La Xerea, El Carmen, El Pilar, El Mercat en Sant Francesc.

El Carmen

El Carmen is de meest gezellige en bruisende wijk van Ciutat Vella. De wijk barst van de smalle straatjes die kriskras door het historische centrum lopen. Op zo’n beetje elke hoek van de straat stuit je op restaurants en barretjes, wat voor een intieme en gezellige sfeer zorgt. De centrale ligging maakt El Carmen ook meteen een toeristische wijk van Valencia maar laat je hierdoor niet afschrikken. Want behalve dat het een leuke, gezellige wijk is zijn er hier ook genoeg minder bekende plekjes te vinden.

L’Eixample

Ten zuiden van Ciutat Vella stuit je op L’Eixample. Hip, modern en artistiek zijn termen waarmee dit district het beste omschreven kan worden. L’Eixample verschilt hiermee ook echt van El Carmen. Denk aan moderne winkels, goede restaurants, brede straten en een hoop gezelligheid.

Ruzafa

Een van de wijken die je in het disctrict L’Eixample tegenkomt, is Ruzafa. Het is ook meteen de hipste wijk van de stad. Hoewel je er overdag goed kunt winkelen, komt Ruzafa ‘s avonds nog veel meer tot leven. Je kunt er niet alleen goed eten maar er is ook genoeg vertier te vinden in de vorm van bijvoorbeeld bars, theater en muziek.

El Pla del Real

Ten oosten van Ciutat Vella, aan de andere kant van het Turia park, vind je El Pla del Real. Een van de wijken in Valencia waarvan de naam misschien niet meteen een belletje doet rinkelen. Toch is de kans vrij groot dat je er – als voetballiefhebber – een bezoek aan brengt. Een van de belangrijkste toeristische attracties van Valencia is hier te vinden. Hier staat namelijk voetbalstadion Mestalla, het stadion van FC Valencia. Je kunt het stadion bezoeken en een rondleiding krijgen maar met een beetje geluk speelt het voetbal team wanneer jij er bent en kun je een echte wedstrijd bijwonen.

Poblats Maritims

Tot slot is een bezoek aan Poblats Maritims ook een must wanneer je naar Valencia gaat. Bestaande uit de wijken El Grao, Cabañal-Cañamelar, Malvarrosa en Beteró y Nazaret is dit de plek waar je naartoe gaat voor het strand en de haven. Lekker uitwaaien dus!

You might also like