Van Edinburgh Airport naar het centrum van de stad reizen: welke opties zijn er?

Vertrek jij binnenkort met het vliegtuig voor een stedentrip naar Edinburgh? Dan is de kans aanwezig dat je je afvraagt hoe je vanaf Edinburgh Airport het beste naar het centrum van de stad kunt reizen. Wij zetten de verschillende opties voor je op een rij.


  • Vlieg naar Edinburgh met KLM
  • Reserveer je accommodatie bij Booking.com
  • Boek een pakketreis bij TUI

Airlink 100 Bus

De makkelijkste optie is wat ons betreft de Airlink Express Bus. Deze bus vertrekt direct vanaf de aankomsthal van de luchthaven en rijdt vervolgens in circa een halfuur – afhankelijk van de drukte – rechtstreeks naar het centrum van de stad.

De bus stopt op verschillende plaatsen gedurende de route en eindigt bij Waverley Bridge. Indien je in het centrum van de stad verblijft is de kans groot dat je vanaf deze halte te voet of met een korte overstap je hotel kunt bereiken.

Tickets voor de bus kun je bij de chauffeur kopen. Weet je op voorhand al dat je op de terugweg naar het vliegveld wederom gebruik wilt maken van de bus? Koop dan direct al een retourticket, want daarmee ben je voordeliger uit.
Meer info: Airlink 100 bus


Tram

Als alternatief voor de bus kun je ervoor kiezen om de tram te pakken om vanaf Edinburgh Airport naar het centrum te reizen. De tram vertrekt, net als de bus, direct vanaf het vliegveld en rijdt tot aan St Andrew Square wat in New Town ligt. Of je beter de bus of de tram kan pakken hangt van verschillende zaken af. Zo kan de tijd waarop je van of naar het vliegveld wil reizen bepalend zijn. Wanneer dit in de spits is sta je met de bus namelijk al gauw vast, terwijl je daar met de tram geen last van hebt. Verder is het verstandig om even na te gaan of de stop van de bus of tram het dichtste bij jouw accommodatie zit.


Taxi

Last but not least, ook de taxi is een optie wanneer je van het vliegveld van Edinburgh naar het centrum wil reizen. Je kunt kiezen voor reguliere taxi’s of Uber.

Ga op reis met KLM

Boek je hotel

Booking.com
Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Edinburgh