Ontdek Edinburgh: verken de wijken van de hoofdstad van Schotland

De hoofstad van Schotland, Edinburgh, leent zich perfect voor een weekend weg. De stad voelt knus aan maar is tegelijkertijd verschillende wijken rijk met ieder hun eigen charme. Tijd om samen de verschillende wijken van Edinburgh te bezoeken zodat jij weet waar je wezen moet.


  • Vlieg naar Edinburgh met KLM
  • Reserveer je accommodatie bij Booking.com
  • Boek een pakketreis bij TUI

Old Town

De wijk Old Town is een van de meest historische wijken van Edinburgh. Het is een prachtige wijk met middeleeuwse architectuur en smalle straatjes. Als toerist kun je een wandeling maken door de beroemde Royal Mile, die van Edinburgh Castle naar Holyrood Palace loopt. Hier vind je vele winkels, restaurants en historische bezienswaardigheden, zoals St Giles’ Cathedral en de Camera Obscura. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Grassmarket, een gezellig plein met leuke pubs en terrassen.New Town

De wijk New Town is compleet anders dan Old Town. Het is een wijk met brede straten en statige Georgian huizen. Hier vind je veel winkels, restaurants en bars. Als toerist kun je hier heerlijk winkelen, bijvoorbeeld in de bekende straten Princes Street en George Street. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan de National Portrait Gallery of de Scottish National Gallery.


Leith

Leith is een hippe wijk in het noorden van Edinburgh. Het was vroeger een belangrijke haven, maar tegenwoordig is het een bruisende wijk met veel restaurants, bars en kunstgaleries. Als toerist kun je hier heerlijk eten en drinken en genieten van het uitzicht op de haven. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan het Royal Yacht Britannia, het voormalige jacht van de Britse koninklijke familie.


Stockbridge

Stockbridge is een rustige wijk in het noorden van Edinburgh. Het is een wijk met mooie Georgian huizen en gezellige winkels en restaurants. Als toerist kun je hier heerlijk wandelen langs de rivier de Water of Leith en genieten van de rustige sfeer. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan de Sunday Market op het plein en de Botanische Tuinen.


Dean Village

Dean Village is een pittoresk dorpje in het centrum van Edinburgh. Het was vroeger een belangrijke industriële wijk, maar tegenwoordig is het een rustige en charmante wijk met historische huizen en smalle straatjes. Als toerist kun je hier heerlijk wandelen en genieten van het uitzicht op de rivier de Water of Leith en de prachtige architectuur. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan de Scottish National Gallery of Modern Art.


dean-village-edinburgh

Southside

Southside is een wijk ten zuiden van het centrum van Edinburgh. Het is een wijk met veel studenten en een levendige sfeer. Als toerist kun je hier heerlijk eten en drinken in een van de vele gezellige pubs en restaurants. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan de National Museum of Scotland of het Edinburgh Festival Theatre.


West End

West End is een populaire wijk in Edinburgh, gelegen ten westen van het stadscentrum. Het staat bekend om zijn mooie Georgische architectuur, brede straten en gezellige bars en restaurants. Er zijn veel winkels en culturele bezienswaardigheden, waaronder het Scottish National Gallery of Modern Art en het Royal Botanic Garden.

Ga op reis met KLM

Boek je hotel

Booking.com
Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Edinburgh