warenhuizen-londen

Shop till you drop: dit zijn de 5 mooiste warenhuizen van Londen

Shop till you drop gaat bijna nergens beter op dan in Londen. Als hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk komen liefhebbers van winkelen hier erg goed aan hun trekken. Los van dat het aanbod aan winkels er gewoon erg groot is, kun je je hart ook ophalen in een van de warenhuizen die Londen rijk is. Boek je vliegticket naar Londen direct en sla deze namen ook alvast op, want dit zijn de mooiste winkels om naartoe als je het ons vraagt.

1. Harrods

Grote kans dat de naam Harrods je niet geheel onbekend in de oren klinkt. Want los van dat het het meest bekende warenhuis van Londen is, scoort de winkel internationaal gezien ook erg hoog op lijstjes van meest prestigieuze warenhuizen. Harrods zit al sinds 1849 (!) op Brompton Road, gelegen in de statige wijk Knightsbridge en verkoopt vooral luxe goederen.
Adres: 87-135 Brompton Road. Website: https://www.harrods.com/en-nl/

2. Selfridges

Waar Harrods – mede dankzij het feit dat het warenhuis al zolang bestaat – vooral een klassiek warenhuis is, is Selfridges een stuk moderner. Dit betekent overigens niet dat dit Selfridges beter of minder goed is, het is vooral een andere winkelervaring. De eigenaar van de winkelketen nam in 2011 ook het Bijenkorf concern over en dus zal het je waarschijnlijk wel opvallen dat de uitstraling en sfeer van de winkel erg overeenkomt met wat je van de Bijenkorf in Nederland gewend bent. Selfridges zit aan Oxford Street, een van de drukste en bekendste winkelstraten van Londen.
Adres: 400 Oxford Street. Website: https://www.selfridges.com/NL/en/

3. Liberty’s

Liberty, ookwel Liberty’s, zit aan de Great Marlborough Street vlakbij de bekendste winkelstraten Oxford Street en Regent Street en is daarmee een niet te missen warenhuis in Londen. De winkel is te herkennen aan de Tudorstijl waarin het is gebouwd en los van dat je hier voor bekende merken terecht kunt, staat Liberty’s er ook om bekend de wat opkomende, minder bekende merken een plek te geven.
Adres: 208 – 222 Regent Street. Website: https://www.libertylondon.com/

4. Harvey Nichols

Harvey Nichols past helemaal in het rijtje van beste warenhuizen van Londen en als je er zelf geweest bent zul je begrijpen waarom. Gelegen in Knightsbridge, vlakbij Harrods, vind je deze winkel die zich net als alle andere bovenstaande winkels richt op het luxe segment.
Adres: 109-125 Knightsbridge. Website: https://www.harveynichols.com/

5. Fortnum & Mason

We sluiten de lijst af met een warenhuis anders dan anders. Dit klassieke warenhuis, dat vlakbij het bekende Piccadilly Circus ligt, is een waar begrip en staat vooral bekend om de zogeheten the Food Hall, de levensmiddelenafdeling die je in de kelder vindt.
Adres: 181 Piccadilly. Website: https://www.fortnumandmason.com/

You might also like