Arlanda Express: de sneltrein tussen Arlanda Airport en het centraal station van Stockholm

Wie vanaf het vliegveld van Stockholm Arlanda naar het centrum van de stad wil reizen, heeft verschillende opties. Een van deze opties is de zogeheten Arlanda Express. Wat is het precies, hoe werkt en hoeveel betaal je ervoor? Wij vertellen je meer.

 

Arlanda Express

De Arlanda Express is een elektrische hogesnelheidstrein die tussen het vliegveld en het centraal station van Stockholm rijdt.

De Arlanda Express is hierdoor de meest snelle maar ook het meest milieuvriendelijke vervoersmiddel om tussen het vliegveld en de stad te reizen.

Zodra je geland bent op het vliegveld van Stockholm, zie je vanaf de aankomsthal vrijwel direct verwijzingen naar de Arlanda Express. Het treinstation ligt ondergronds en dus kun je de lift of roltrap nemen om naar het perron te gaan vanwaar de trein vertrekt.

Frequentie

De Arlanda Express rijdt erg vaak tussen het vliegveld en het centrum. Gemiddeld elke 10 minuten. Je hoeft hierdoor eigenlijk nooit lang te wachten, wat erg prettig is. De treinrit duurt in totaal circa 20 minuten. Onderweg wordt er niet gestopt: de eerste en enige halte is het centraal station van Stockholm.

 

Tickets

Wanneer je van deze trein gebruik wil maken, heb je verschillende opties voor het kopen van tickets. De meest voordelige optie is, om vooraf online al je kaartjes te kopen. Dit kan zelfs nog als je al op het vliegveld staat en besluit de trein te nemen. Dit is een belangrijke tip, omdat je online (een stuk) minder betaalt dan wanneer je je tickets op het station of in de trein aanschaft. Los van online tarieven, bieden ze ook groepstickets aan wanneer je met meerdere personen reist. Ook dat loont om te doen, aangezien je hiermee; onderaan de streep flink wat geld bespaart.

Comfortabel

Reizen met de Arlanda Express tussen het vliegveld en het stadscentrum gaat snel en gemakkelijk. Omdat de trein heel vaak rijdt, hoef je nooit lang te wachten en zijn de treinen over het algemeen niet afgeladen vol. Daar tegenover staat het hoge prijskaartje dat je voor een ticket betaalt.

Voordelen

  • Snelste optie
  • Meest milieuvriendelijke vervoersmiddel
  • Treinen rijden vaak
  • Schone en moderne treinen

Nadelen

  • Prijs

Het grootste en meteen enige nadeel van de Arlanda Express, is de prijs. Vergeleken met de andere reisopties die er zijn tussen het vliegveld en het stadscentrum, betaal je voor de Arlanda Express vrij veel geld. Al vinden wij het geld het absoluut waard.

Ga op reis met KLM

Boek je hotel

Booking.com
Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Stockholm