arlanda-express-stockholm-airport-centrum

Vanaf Stockholm Airport naar het centrum reizen: welke opties zijn er?

Wanneer je geland bent op Stockholm Arlanda Airport, zit je helaas nog niet in het centrum. Sterker nog, de luchthaven ligt zo’n 40 kilometer ten noorden van de stad zelf. Wanneer je vanaf Stockholm Arlanda Airport naar het centrum van de stad wil reizen heb je verschillende opties qua vervoer. Wij zetten deze opties op een rij.

 

Arlanda Express

De snelste optie is om de Arlanda Express te nemen. Deze trein, die elk kwartier rijdt, brengt je namelijk in nog geen 20 minuten van de luchthaven Stockholm Arlanda naar het Centraal Station middenin de stad. De trein rijdt vanaf ‘s ochtends 05:00 tot net na middernacht. Vaak is dit de snelste, maar ook duurste optie om vanaf Stockholm Airport naar het centrum te reizen. Tickets kun je vooraf online bestellen of bij een automaat of loket op het station. Vaak is vooraf online reserveren goedkoper omdat ze verschillende (groeps)kortingen aanbieden.
Meer info: https://www.arlandaexpress.com/tickets/tickets-prices

Trein

Los van de snelle Arlanda Express rijden er ook gewone treinen tussen het vliegveld en het centrum. Ze doen er wat langer over maar daar staat tegenover dat je treinkaartje ook een stuk goedkoper is.

Flygbussarna

Flygbussarna is een Zweedse busmaatschappij en zorgt voor busverbindingen tussen Zweedse luchthavens en grote steden. Handig, want zo rijdt er ook elke 10 minuten een bus tussen Arlanda Airport en het Centraal Station van Stockholm.
Meer info: https://www.flygbussarna.se/en/arlanda

Taxi

Tot slot kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een taxi te nemen. Gemiddeld duurt zo’n rit 45 minuten, afhankelijk van de drukte op de weg. Stockholm kent verschillende taxi bedrijven, waarbij er in principe altijd vaste luchthaventarieven gelden. Kies voor een grotere partij en stem vooraf de prijs al af, zo weet je zeker dat je rit betrouwbaar is en je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De taxi’s van de grotere bedrijven hebben altijd de naam van de chauffeur en het identificatienummer van de auto onder de voorruit.
Meer info over de prijzen van taxi’s: https://www.swedavia.com/arlanda/taxi/#gref

You might also like