mooiste-stranden-curacao

ABC eilanden: Aruba, Bonaire of Curacao? De verschillen uitgelegd

De ABC eilanden, Aruba Bonaire en Curacao, lenen zich perfect als strandbestemming. Zeker in de wintermaanden zijn het geliefde bestemmingen om naartoe te gaan en zo het koude, gure Nederlandse weer te ontvluchten. Hoewel de eilanden erg dicht bij elkaar liggen en in eerste instantie misschien vrij gelijk ogen, verschillen ze wel degelijk onderling. Afhankelijk van je eigen wensen kun je bepalen of je volgende vakantie naar Aruba, Bonaire of Curacao gaat.

Aruba

Aruba heeft een oppervlakte van 178,9 km² en is hiermee het kleinste eiland van de Antillen. Aruba trekt veelal Amerikaanse toeristen en dat merk je sterk op het eiland. Het eiland is op vele fronten zelfs ingestoken op Amerikanen. Zo wordt er veel Engels gesproken, kent Aruba grote shoppingmalls en kun je er gewoon met de Amerikaanse dollar betalen.

Stranden
Strandliefhebbers en zonaanbidders komen waarschijnlijk het beste aan hun trekken op Aruba. De stranden op Aruba zijn namelijk vooral lang en uitgestrekt, hebben hagelwit zand en prijken niet voor niets op menig wereldranglijst als mooiste ter wereld. Anders dan op Bonaire en Curacao zul je op Aruba, met uitzondering van Flamingo Beach, het prive strand van het Renaisance hotel, geen prive stranden tegenkomen.

Accommodaties
De accommodaties op Aruba zijn voornamelijk – zeker in het dicht bebouwde hotel gedeelte aan Palm Beach dat ook wel high rise wordt genoemd – groots opgezet. Je vindt hier grote bekende (veelal Amerikaanse) hotelketens die honderden hotelkamers rijk zijn. Rondom deze hotels zit ook veel entertainment. Voor wie hier niet van houdt, kan beter zoeken naar resorts rondom Eagle Beach. Dit gebied wordt aangeduid als low rise en hier vind je kleinschaligere, rustigere accommodaties. 

Bonaire

Bonaire is het meest rustige eiland van de ABC eilanden. Er hangt een ongedwongen en gemoedelijke sfeer. Het eiland beschikt over een prachtige ongeschonden natuur. Wat je misschien niet weet, is dat maar liefst een vijfde van het eiland natuurgebied is. Je vindt er dan ook verschillende natuurparken, beschermde natuurgebieden en reservaten. Behalve op het eiland zelf is ook de onderwaterwereld er adembenemend. Niet voor niets wordt Bonaire vaak tot een van de mooiste plekken ter wereld bekroond om te gaan duiken. Ook andere watersport activiteiten als snorken, kitesurfen en windsurfen kun je perfect uitoefenen op Bonaire.

Stranden
De stranden op Bonaire verschillen sterk vergeleken met die van Aruba en Curacao. Behalve dat Bonaire over het minst aantal stranden beschikt, zijn deze ook vaak een stuk kleiner en minder toegankelijk. Een voordeel hiervan is wel dat deze meer ongerept zijn. Houd er verder rekening mee dat er over het algemeen minder faciliteiten worden aangeboden als parasols, stoelen en horeca.

Accommodaties
Op Bonaire zijn allerlei verschillende soorten accommodaties te vinden. Van kleine hotels tot appartementen, luxe villa’s en alles daar tussenin. Gezien de ideale omstandigheden om te duiken op Bonaire zijn veel resorts hierop ook ingericht. Zo heeft vrijwel elk luxe hotel een eigen duikschool waar je spullen kunt huren en duiken kunt leren.

 

Curacao

Curacao is met een oppervlakte van 444 km² het grootste eiland van de drie. Het eiland zit op veel fronten tussen Aruba en Bonaire in. Zo is het er drukker dan op Bonaire, maar rustiger dan op Aruba. Curacao wordt vaak als meest veelzijdig omschreven omdat elke doelgroep zich hier thuis kan voelen. Zo is het eiland prachtige stranden rijk, zijn er dingen te doen en kun je watersporten beoefenen. Verder is een groot verschil dat Curacao een stuk heuvelachtiger is dan Aruba. Dit zie je terug in het Christoffelpark, waar de Christoffelberg staat.

Stranden
Qua stranden kun je op Curacao alle kanten op. Zo zijn er drukkere stranden op het eiland te vinden waar van alles te doen is. Voorbeelden hiervan zijn Mambo Beach of Jan Thiel. Maar er zijn ook verschillende rustige stranden op Curacao te vinden.

Accommodaties
Ook qua accommodaties kom je op Curacao niks te kort. Er zijn een aantal bekende badplaatsen waar veel hotels zitten. In dit artikel vertellen we je meer over plaatsen om te verblijven op Curacao.

Ben je erover uit welk eiland het gaat worden? Bekijk dan snel het actuele aanbod aan vakanties naar Aruba, Bonaire en Curacao.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *