overnachten-aruba

Overnachten op Aruba: deze tips en info helpen je een handje op weg

One happy island Aruba is een enorm geliefd en populair vakantie eiland. Niet zo gek dus, dat er genoeg mogelijkheden zijn om te overnachten op Aruba. Van grote, luxe hotelketens tot appartementen en villa’s met zelfs een eigen zwembad; het aanbod is groot en dus is de kans aanwezig dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij vertellen je daarom alles over overnachten op Aruba en helpen je een handje op weg om de juiste keuze te maken voor een geschikte accommodatie. Lees je mee?

High rise vs. low rise area Aruba

Wanneer je je gaat verdiepen in de verschillende plekken om te overnachten op Aruba, is het goed om te weten dat het eiland qua accommodaties grofweg in een zogenaamde high rise area en de low rise area onderverdeeld kan worden.

High rise area

De high rise area ligt aan Palm Beach en wordt zo genoemd vanwege het feit dat hier dichtbebouwde hoogbouw te vinden is. Je vindt hier de grote (bekende) hotelketens, die zich dicht op elkaar pal aan het strand begeven. Hier wordt ook direct duidelijk dat Aruba onder Amerikanen zo geliefd is. Zo’n beetje elke grote Amerikaanse hotelketen is hier namelijk vertegenwoordigd.

Low rise area

Net onder Palm Beach, stuit je op Eagle Beach. Eagle Beach wordt als low rise area bestempeld, wat betekent dat er hier vooral sprake is van laagbouw en kleinschaligere accommodaties.

Palm Beach

Terug naar Palm Beach. Dit is dus het meest drukke en toeristische deel van Aruba. Behalve een plaats op zichzelf, is Palm Beach ook de naam van het populairste strand van het eiland. De hotels zitten grotendeels direct aan het strand, omringd door vele bars en restaurants. Aan de overkant van de straat vind je nog eens talloze winkels, clubs en eetgelegenheden en zelfs winkelcentra zoals de Paseo Herencia Mall en Palm Beach Plaza Mall. Niet alleen overdag is Palm Beach een levendige bestemming, ook ‘s avonds hoef je je hier niet te vervelen. De clubs gaan hier namelijk tot in de late uurtjes door, net als de vele casino’s die je hier vindt. Wanneer je graag in een drukke, levendige omgeving verblijven waar altijd iets te doen is? Zoek je drukte op vakantie graag op en wil je lopend naar het strand, bars en het strand kunnen? Dan is Palm Beach helemaal jouw bestemming.

Eagle Beach

Eagle Beach behoort tot de low rise area. Je vindt hier geen torenhoge hotels maar veel meer laagbouw. Het is er rustiger dan in Palm Beach en ook het volk dat hier komt, is over het algemeen anders. Omdat het in Eagle Beach wat rustiger is, trekt het vooral honeymooners of mensen die gewoon wat meer op hun rust gesteld zijn. Een goede keuze wanneer je wel aan of nabij het strand wilt verblijven maar tegelijkertijd ook voor rust en ontspanning naar Aruba komt.

Accommodaties verspreid over het eiland

Hoewel Palm Beach en Eagle Beach de twee belangrijkste toeristische bestemmingen van het eiland zijn, vind je verspreid over het eiland nog andere plekken waar je kunt overnachten.

You might also like