rustige-stranden-aruba

5x rustige stranden op Aruba

Poederwit zand en zeewater zo blauw zoals je het waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. Niet voor niets worden de stranden op Aruba als mooiste ter wereld bestempeld. Hoewel de bekendste stranden Palm Beach en Eagle Beach mooi zijn, trekken ze óók veel toeristen. Logisch, want rondom deze plekken zijn ook de meeste accommodaties van Aruba te vinden. Ben je op zoek naar de meer rustige stranden op Aruba? Zet dan koers richting 1 van deze 5 plekken. 

1. Manchebo Beach

Manchebo Beach is een heerlijk plekje dat ondanks de aanwezigheid van omringende hotels nooit helemaal afgeladen vol is. Een hele fijne plek waar je onder een palapa kunt ontspannen terwijl luistert naar het geluid van wuivende palmen en klotsend zeewater.

2. Baby Beach

Heel onbekend is Baby Beach niet en in het weekend (vooral zondag, wanneer de locals zelf massaal naar het strand gaan) kun je deze plek beter vermijden. Behalve dat het een onwijs en wat rustiger strand is, is het hier ook kindvriendelijk. De baai is namelijk maanvormig waardoor het water er wat rustiger is dan op andere plekken op het eiland.

3. Mangel Halto

Een mooi strand en fijne snorkelplek in een. Het water bij Mangel Halto is rustig en ondiep en kent een rijk zeeleven. Via een houten steiger kun je makkelijk het water in, waarna de kans groot is dat je op allerlei tropische vissen zult stuiten.

4. Arashi Beach

Arashi Beach is onder toeristen (gelukkig) nog niet zo bekend. Het zijn vooral de Arubanen zelf die de weg hier naartoe weten te vinden. Arashi Beach is het meest noordelijke strand van het eiland, weg van de bekende badplaatsen Palm Beach en Eagle Beach. Een plekje waar je echt komt voor rust en waar je geniet van bizar mooi uitzicht.

5. Boca Catalina

Tot slot Boca Catalina, een van de rustige stranden die Aruba rijk is. Omdat het een klein beetje verstopt zit, weet de massa (thank god) dit plekje nog niet te vinden. Met de nadruk op nog, dus breng er maar gauw een bezoek aan.

You might also like