stranden-bonaire

Dit zijn de 4 mooiste stranden van Bonaire

Waar buureilanden Curacao en Aruba vooral geroemd worden vanwege hun stranden, gaat de aandacht bij Bonaire vooral uit naar de onderwaterwereld. Terecht? Niet helemaal. Eerlijk toegegeven, de stranden van Bonaire verschillen enorm vergeleken met die van de buureilanden maar minder mooi zijn ze zeker niet. Waarin ze dan wel verschillen en waar je het beste naartoe kunt gaan? Wij vertellen je meer.

VLIEG NAAR BONAIRE

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR BONAIRE

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Stranden Bonaire

Wanneer je je aan het oriënteren bent tussen de ABC eilanden, zul je al gauw merken dat een van de grootste verschillen tussen de eilanden ‘m in de stranden zit. Waar je op Aruba grootse uitgestrekte stranden vindt, zijn er op Curacao veelal kleinere baaitjes te vinden. Op Bonaire is dit weer anders en stuit je veelal op rots- en koraalstranden. Zandstranden zijn er op Bonaire ook maar wel in een veel beperktere mate. Wil je de verschillende stranden van het eiland verkennen? Dan is het vooral belangrijk om te weten aan welke kant je van het eiland moet zijn. Een onbezorgde stranddag kan namelijk niet overal en dat heeft alles te maken met de sterke stromingen van het water en de altijd aanwezige passaatwind.

Stranden westkust

Wil je zwemmen? Dan is het zaak om richting de westkust te gaan. Hier vind je namelijk stranden waar dit mogelijk is. De ligging van de westkust maakt het er namelijk naar dat je de passaatwinden waar we net al even over vertelden, hier geen vrij spel hebben. Het gevolg: minder sterke stromingen en golven dan elders op het eiland.

1. Te Amo Beach

Te Amo Beach is een openbaar zandstrand gelegen aan de westkust van Bonaire in Kralendijk, tegenover het vliegveld. Waar het hier doordeweeks nog vrij rustig kan zijn, weten vooral de locals deze plek in het weekend goed te vinden en is het er dan een stuk drukker. Let op: er is hier amper beschutting tegen de felle zon, dus neem zelf een parasol mee wil je het hier relaxed kunnen uithouden zonder volledig weg te branden.

2. Bachelor’s Beach

Vlak onder Te Amo Beach, tevens in Kralendijk, ligt Bachelor’s Beach. Een klein strandje waar je eigenlijk zo voorbij rijdt. Zonde, want je kunt hier onwijs goed snorkelen. Je kunt je auto of scooter gemakkelijk parkeren om vervolgens de trap naar beneden te nemen.

Stranden zuidoostkust

Ook aan de zuidoostkust van Bonaire is het heerlijk toeven. Hier stuit je namelijk op Lac Bay, een beschermd natuurgebied dat onderdeel is van het Bonaire National Marine Park. Het is een van de beste plekken ter wereld om te windsurfen en trekt dan ook vele fanatieke watersporters. Maar ook wanneer je een dagje wilt genieten van zon, zee en strand ben je hier aan het juiste adres.

3. Sorobon Beach

Fraai wit zand en fel intens blauw water: bij Sorobon Beach stuit je op dat perfecte plaatje dat je van een tropisch Caribisch strand mag verwachten. Fijn hagelwit zand, en intens blauw water is waar het hier om draait. Sorobon Beach is onderdeel van het gelijknamige resort maar is ook voor niet hotelgasten toegankelijk. Je betaalt hiervoor wel entree.

4. Cai

Tegenover Sorobon Beach, in het noorden van Lac Bay, ligt Cai. De weg hier naartoe is wel even een uitdaging (lees: onverharde wegen die zeker na een tropische bui slecht begaanbaar zijn). Dit strand staat bekend om de bergen karkoschelpen die er te vinden zijn, verwijzend naar de periode van vroeger waarin deze schelpen uit zee werden gehaald en de slakken die in deze schelpen zitten, werden opgegeten. Vandaag de dag gebeurt dit niet meer aangezien het een beschermde diersoort is maar een leuk aanzicht is het wel.

Klein Bonaire

Tot slot mag er eigenlijk een strand niet ontbreken en dat is die van Klein Bonaire. Klein Bonaire? Ja! Op zo’n 800 meter van de kust van Bonaire ligt het onbewoonde eilandje Klein Bonaire. Het is alleen per boot te bereiken en een ideale plek om te snorkelen of lekker op het strand te luieren. Het strand luistert naar de naam No Name Beach, wat een ietwat opvallende en tegenstrijdige naam. Minder mooi is het er daarom gelukkig zeker niet. Houd wel rekening met het feit dat er op dit eilandje geen voorzieningen zijn. Neem dus je eigen eten en drinken mee maar denk ook aan een parasol, want de plekken waar je kunt schuilen voor de zon zijn hier schaars.

You might also like