Van Curacao naar Aruba reizen: hoe doe je dat?

Parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en het gehele jaar door aangename temperaturen.. wij snappen wel waarom Curacao en Aruba als vakantiebestemmingen zo geliefd zijn. Beide eilanden zijn echter wel enorm verschillend en dus lenen ze zich uitstekend om met elkaar te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld van Curacao naar Aruba reizen. Je start je vakantie in Willemstad, ontdekt de rustige stranden van Curacao om vervolgens door te reizen naar one happy island Aruba. Hoe je dat dan doet? Lees snel verder.

Vervoer tussen Curacao en Aruba

Wanneer je tussen beide eilanden wilt reizen heb je, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, slechts één optie, en dat is het vliegtuig. Vliegen tussen de eilanden is overigens wel vrij kostbaar. De lokale vliegtuigmaatschappijen die deze routes vliegen kampen al jarenlang met financiële problemen of gaan zelfs failliet. Nu hoef je je hierdoor niet direct te laten afschrikken, simpelweg omdat er op dit moment geen alternatief is. Maar het zorgt er wel voor dat er plannen liggen om met een veerdienst te starten. Hoelang het nog duurt voordat deze plannen ook daadwerkelijk uitgewerkt worden is helaas wel onbekend.

Van Curacao naar Aruba per boot

Hoewel veel mensen in de veronderstelling zijn dat er veerdiensten tussen de ABC eilanden actief zijn, is dit helaas (nog) niet het geval. Vervoer tussen de eilanden zul je dus simpelweg moeten oplossen met het boeken van een vliegticket. Ben je er nog niet over uit welk eiland je van de Antillen wil bezoeken? Bekijk hier dan in een oogopslag het aanbod aan vakanties naar de Antillen van TUI.

Goed voorbereid op reis naar Aruba

Vliegtickets

KLM

Pakketreizen

TUI

Accommodaties

Ook leuk om te lezen