Van Curacao naar Aruba reizen: hoe doe je dat?

Parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en het gehele jaar door aangename temperaturen.. wij snappen wel waarom Curacao en Aruba als vakantiebestemmingen zo geliefd zijn. Beide eilanden zijn echter wel enorm verschillend en dus lenen ze zich uitstekend om met elkaar te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld van Curacao naar Aruba reizen. Je start je vakantie in Willemstad, ontdekt de rustige stranden van Curacao om vervolgens door te reizen naar one happy island Aruba. Hoe je dat dan doet? Lees snel verder.

Op zoek naar de beste deals voor Curacao of Aruba? Tips van Reisguide:
>> Vliegtickets: KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>>
Hotels: Booking.com
>>
Pakketreizen: TUI

 

Vervoer tussen Curacao en Aruba

Wanneer je tussen Curacao en Aruba wilt reizen heb je, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, slechts één optie, en dat is het vliegtuig. Hoewel veel mensen in de veronderstelling zijn dat er veerdiensten tussen de ABC eilanden actief zijn, is dit helaas (nog) niet het geval. Vervoer tussen de eilanden zul je dus simpelweg moeten oplossen met het boeken van een vliegticket.

Vliegen tussen de eilanden is overigens wel vrij kostbaar. De lokale vliegtuigmaatschappijen die deze routes vliegen kampen al jarenlang met financiële problemen of gaan zelfs failliet. Nu hoef je je hierdoor niet direct te laten afschrikken, simpelweg omdat er op dit moment geen alternatief is. Maar het zorgt er wel voor dat er plannen liggen om met een veerdienst te starten. Hoelang het nog duurt voordat deze plannen ook daadwerkelijk uitgewerkt worden is helaas wel onbekend.

Praktische informatie Curacao
>> Vliegduur: Circa 9 uur
>> Luchthaven: Aeropuerto Hato (CUR)
>> Valuta: Antilliaanse Gulden
>> Tijdzone: 5 uur (wintertijd) of 6 uur (zomertijd) vroeger dan in Nederland
>> Vliegtickets: KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI
>> Autohuur: Alamo of Sunnycars

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.