auto-huren-curacao

Een auto huren op Curacao: hier moet je rekening mee houden

Wanneer je meer dan alleen je resort wil zien tijdens je verblijf op Curacao doe je er verstandig aan om een auto te huren. Zo ben je niet afhankelijk van het (beperkte) openbaar vervoer, kun je op je eigen tempo het eiland ontdekken en kom je op plekken die zonder auto haast onbereikbaar zijn. Maar, hoe werkt het huren van een auto op Curacao? Waar moet je op letten en hoe maak je de keuze waar je het beste kunt boeken?

Aanbieders

Het aantal aanbieders is, ondanks dat het eiland klein is, behoorlijk groot. De kans is dus aanwezig dat je al vrij snel door de bomen het bos niet meer ziet. Allereerst is het goed om je te realiseren dat je rechtstreeks bij een vehuurbedrijf een auto kan huren zoals bijvoorbeeld Alamo of Sunnycars, maar dat er ook genoeg tussenpartijen zijn. Deze tussenpartijen stunten vaak met prijzen waardoor je hier over het algemeen minder geld kwijt bent. Maar, let wel extra goed op de kleine lettertjes want in sommige gevallen kan het voorkomen dat je onderaan de streep alsnog duurder uit bent. Ook is de service en het contact bij zo’n tussenpartij vaak minder goed dan dat je rechtstreeks zou boeken. Zolang er niks aan de hand is hoeft dit niet erg te zijn, maar in het geval er wel iets gewijzigd moet worden of aan de hand is kan het veel schelen.

Vooraf boeken of ter plaatse

Behalve de keuze of je rechtstreeks wil boeken of via een tussenpartij moet je nog ergens rekening mee houden, namelijk het moment van boeken. Als je bij de grote bekende namen een auto wil huren, geldt over het algemeen de regel dat hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs is. Weet je dus al zeker dat je een auto wil huren op Curacao en doe je dit het liefste bij een bekende partij? Zorg dan in ieder geval dat je er op tijd bij bent.

Toch is er geen man overboord als je buiten het hoogseizoen reist en niet vooraf al een auto vastlegt. Vaak kan je namelijk ter plekke alsnog beslissen om een auto te huren. Dit kan vaak ook voor slechts een enkele dag, al raden wij gezien de mooie plekken die het eiland rijk is om zeker meerdere dagen een auto te huren. Het huren van een auto ter plaatse kan vaak via de accommodatie waar je verblijft.

Autoverhuur Hato airport

Op het vliegveld van Curacao, Hato, zijn bekende autoverhuuraanbieders vertegenwoordigd. Dit zijn Alamo, Avis, Sunnycars, Budget, Dollar, Hertz, National, Sixt, and Thrifty. Wanneer je vooraf een auto hebt gereserveerd bij een van deze partijen, kun je in de aankomsthal naar de balie gaan waar je reservering wordt afgehandeld. Op de gok zonder reservering naar een balie lopen met de vraag of er een auto beschikbaar is kan ook, maar weet dan dat er een kans is dat ze je een nee moeten verkopen of je de hoofdprijs moet betalen.