ED card Curacao: dit is wat je moet weten

Ga je op vakantie naar Curacao? Dan heb je de term ED card misschien wel eens voorbij zien komen. Een ED card kan je reis naar Curacao een stuk makkelijker doen laten verlopen. De moeite waard dus, om je je er even in te verdiepen. Want wat is de ED card nu precies, waarom is hij handig en hoe vul je er een in? Wij vertellen je er alles over.

Op zoek naar de beste deals voor Curacao? Tips van Reisguide:
>> Vliegtickets: KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>>
Hotels: Booking.com
>>
Pakketreizen: TUI
>> Autohuur: Alamo of Sunnycars

Wat is een ED card?

Wil je als toerist, buitenlandse bezoeker of zakenreiziger Curacao bezoeken? En verblijf je er niet langer dan 30 dagen opeenvolgend? Dan kan een ED card of ED kaart je helpen om je aankomst op Curacao een stuk soepeler te laten verlopen. De benaming staat officieel voor Embarkation en Disembarkation kaart. Deze kaart is 5 jaar geleden geintroduceerd om de wachttijd bij de immigratiedienst op het vliegveld van Curacao te verkorten. Hij vervangt hiermee het papieren document dat je voorheen in het vliegtuig voor de landing moest invullen.

Goed, een ED kaart dus. Je dient deze kaart tenminste 24 uur voor vertrek in te vullen. Omdat zo’n kaart persoonlijk is, moet iedereen binnen eenzelfde reisgezelschap altijd een eigen kaart invullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens bepaalt de Curaçaose immigratiedienst of je toegang krijgt tot het eiland.

Voordelen ED kaart

Het grootste voordeel van het vooraf invullen van de ED card, merk je bij aankomst op Curacao direct. Passagiers die zo’n ingevulde kaart bezitten, mogen namelijk gebruik maken van de zogeheten E-gates. Dit zijn elektronische poortjes waarbij je alleen je paspoort moet invoeren. Dit gaat een stuk sneller dan passagiers die nog de papieren variant in het vliegtuig hebben ingevuld, en daarmee in een andere rij moeten staan. En na zo’n lange vlucht is het wel zo fijn om zo snel mogelijk door te kunnen reizen naar je eindbestemming, niet waar?

Wat je nodig hebt voor het aanvragen ervan

  • Vluchtgegegevens
  • Persoonlijke gegevens
  • Paspoort nummer
  • Het aantal dagen dat je op Curacao verblijft
  • Verblijfadres

Je kunt de ED card aanvragen op www.edcardcuracao.com.

Praktische informatie Curacao
>> Vliegduur: Circa 9 uur
>> Luchthaven: Aeropuerto Hato (CUR)
>> Valuta: Antilliaanse Gulden
>> Tijdzone: 5 uur (wintertijd) of 6 uur (zomertijd) vroeger dan in Nederland
>> Vliegtickets: KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI
>> Autohuur: Alamo of Sunnycars

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.