ED card Curacao: dit is wat je moet weten

Ga je op vakantie naar Curacao? Dan heb je de term ED card misschien wel eens voorbij zien komen. Toch is het belangrijk om je erin te verdiepen, want een ED card is inmiddels verplicht om Curacao binnen te komen. Want het is en hoe je er een aanvraagt leggen we je daarom graag uit.

VLIEG NAAR CURACAO

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR CURACAO

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Wat is een ED card?

Wil je als toerist, buitenlandse bezoeker of zakenreiziger Curacao bezoeken? En verblijf je er niet langer dan 30 dagen opeenvolgend? Dan kan een ED card of ED kaart je helpen om je aankomst op Curacao een stuk soepeler te laten verlopen. De benaming staat officieel voor Embarkation en Disembarkation kaart. Deze kaart is 5 jaar geleden geintroduceerd om de wachttijd bij de immigratiedienst op het vliegveld van Curacao te verkorten. Hij vervangt hiermee het papieren document dat je voorheen in het vliegtuig voor de landing moest invullen.

Goed, een ED kaart dus. Je dient deze kaart tenminste 24 uur voor vertrek in te vullen. Omdat zo’n kaart persoonlijk is, moet iedereen binnen eenzelfde reisgezelschap altijd een eigen kaart invullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens bepaalt de Curaçaose immigratiedienst of je toegang krijgt tot het eiland.

Het grootste voordeel van het vooraf invullen van de ED card, merk je bij aankomst op Curacao direct. Passagiers die zo’n ingevulde kaart bezitten, mogen namelijk gebruik maken van de zogeheten E-gates. Dit zijn elektronische poortjes waarbij je alleen je paspoort moet invoeren. Dit gaat een stuk sneller dan passagiers die nog de papieren variant in het vliegtuig hebben ingevuld, en daarmee in een andere rij moeten staan. En na zo’n lange vlucht is het wel zo fijn om zo snel mogelijk door te kunnen reizen naar je eindbestemming, niet waar?

Wat je nodig hebt voor het aanvragen ervan

  • Vluchtgegegevens
  • Persoonlijke gegevens
  • Paspoort nummer
  • Het aantal dagen dat je op Curacao verblijft
  • Verblijfadres

Je kunt de ED card aanvragen op www.edcardcuracao.com.

Curacao deals van TUI

Vliegen met KLM

Losse accommodaties

Booking.com
Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Curacao