flamingos-curacao

Flamingo’s spotten op Curacao doe je hier

Net als op buureiland Aruba, kun je ook op Curacao flamingo’s spotten. Op verschillende plekken op het eiland leven deze karakteristieke roze vogels. Wanneer je tijdens je vakantie op Curacao op ontdekking wilt gaan, moet je echter wel een auto huren. Je zult ze namelijk niet random tegenkomen en ze leven ook niet op enkel een specifiek strand, zoals dit met de welbekende varkens op Curacao wel het geval is. Nee, je moet er even weten waar je wezen moet. Wij vertellen je waar je het beste heen kunt gaan.

VLIEG NAAR CURACAO

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR CURACAO

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Flamingo’s spotten op Curacao

Waar je dan heen moet? Wanneer je flamingo’s wilt spotten op Curacao kan op verschillende plekken op het eiland.

Jan Kok

Als je rijdt (huur hiervoor een auto bij bijvoorbeeld Sunnycars) van Willemstad naar Sint Willibrordus (de weg heet overigens letterlijk ‘Weg naar Sint Willibrordus’ , stuit je op een gegeven moment op het landhuis van Jan Kok. Het is een van de oudste landhuizen van Curacao en is vernoemd naar de gelijknamige slavenmeester.

Hoewel het landhuis zelf indrukwekkend is om te bezichtigen, is dit tevens ook een goede plek om flamingo’s op Curacao te spotten. Het landhuis kijkt namelijk uit over de zoutpannen waar flamingo’s leven. Ze zijn hier vooral op zoek naar hun eten en het is dan ook een goede spot om de beesten in levende lijve te zien. Er is een stijger met een uitkijkpunt, al blijft de afstand wel groot en zie je de beesten alleen in de verte.

Sint Michielsbaai

Wanneer je flamingo’s op Curacao van wat dichterbij wilt spotten, kun je misschien beter vanaf Willemstad de weg volgen naar Bullenbaai tot je een grote zoutpanne tegenkomt bij de Sint Michielsbaai. Je kunt hier niet alleen flamingo’s van dichterbij zien, het is er over het algemeen ook rustiger dan bij Jan Kok.

You might also like