Dit is wat je over het strand Grote Knip op Curacao wilt weten

Het is misschien wel het bekendste strand van het eiland: Grote Knip op Curacao. Op circa een uurtje rijden van Willemstad stuit je op dit strand, dat officieel Kenepa Grandi heet. Geliefd onder zowel de lokale bevolking als toeristen nemen wij je mee en vertellen je alles wat je over de Grote Knip op Curacao wilt weten.

VLIEG NAAR CURACAO

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR CURACAO

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Grote Knip

Grote Knip ligt in het westen van het eiland, tussen Westpunt in het noorden en Lagun in het zuiden. Behalve dat het er mooi is, is de Grote Knip op Curacao ook een van de weinige stranden die vandaag de dag nog gratis toegankelijk is. Mede daarom weten velen dit strand wel te vinden en is het hier over het algemeen ook veel drukker dan bij het kleinere broertje Kleine Knip, dat circa 1 kilometer verderop ligt. Het fijne zand en lichtblauwe, heldere water maakt het een perfecte plek om je snorkelset naartoe mee te nemen, want snorkelen kan hier zeker goed. Vooral bij de rotspartijen aan beide weerszijden van het strand kun je veel van de onderwaterwereld van Curacao zien.

Aangezien het een van de weinige stranden is waar geen toegang voor betaald hoeft te worden, is het een geliefde plek om naartoe te gaan. Ook locals weten dit strand maar al te goed te vinden. Vooral op de zondagen trekken locals alles uit de kast en omringen ze zich met vrienden en familie op dit strand om te genieten van een welverdiende barbecue. Een gezellig tafereel maar ook een drukke bedoeling waar je als toerist misschien even aan moet wennen. Wanneer je voor je rust komt raden we je daarom aan om in ieder geval doordeweeks te gaan en desnoods te verkassen naar het kleinere maar ook veel rustigere Kleine Knip.

Voorzieningen

Heel veel voorzieningen bij het strand Grote Knip, zijn er helaas niet. Wel zijn er parasols en bedjes te huur. Er is een snackbar aanwezig waar je kleine gerechtjes en snacks kunt halen maar helemaal duidelijk zijn de openingstijden ervan niet. Zorg dus ook altijd dat je genoeg eigen versnaperingen meeneemt.

Bereikbaarheid

Grote Knip is goed per auto te bereiken en je kunt er gratis parkeren.

Curacao deals van TUI

Vliegen met KLM

Losse accommodaties

Booking.com
Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Curacao