Alles wat je over Klein Curacao wilt weten

Vlakbij Curacao ligt Klein Curacao. Een klein bounty eiland middenin de Caribische Zee dat vandaag de dag als toeristische trekpleister dient. Wij vertellen je waarom dit zo is, wat je er kunt doen en hoe je er komt.

VLIEG NAAR CURACAO

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR CURACAO

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Wat kun je zien en doen op Klein Curacao?

Heel eerlijk: Met een oppervlakte van slechts 2 vierkante kilometer is Klein Curacao klein. Heel erg klein. Heel veel dingen ondernemen kun je hier dus niet. Het is echt een plek waar je naartoe gaat om het ultieme bounty eiland gevoel te ervaren en je ogen uit te kijken op het parelwitte strand en het intens blauwe water. Want dat is er absoluut. Het is hiermee een perfecte dagexcursie wanneer je op Curacao verblijft en iets wilt doen.

Snorkelen

Wanneer je naar Klein Curacao gaat, raden we je in ieder geval aan om je snorkel set mee te nemen. Snorkelen kan hier namelijk onwijs goed. Zo is de kans groot dat je er schildpadden kunt spotten.

Vuurtoren

Op het midden van Klein Curacao staat een 22 meter hoge vuurtoren. Helemaal willekeurig is deze plek niet; de toren is in de 19e eeuw bewust in het midden van het eiland gezet, om schepen op het eiland wijzen. Inmiddels doet hij geen dienst meer en staat hij er ietwat vervallen bij, maar neem zeker even een kijkje als je op Klein Curacao bent.

Scheepswrak

Tot slot ligt er een groot scheepswrak voor de kust van het eiland, dat naar de naam Maria Bianca Guidesman luistert. Deze voormalig olietanker spoelde zo’n 50 jaar geleden aan. Vandaag de dag is het grootste deel van het wrak inmiddels weggevaagd maar een bijzonder aanzicht blijft het nog steeds.

Boottocht

Klein Curacao is alleen per boot te bereiken. Je vaart er, afhankelijk van het type boot waarmee je gaat, in zo’n 1,5 a 2 uur naartoe. Onderschat deze reis overigens niet en hierin kunnen we maar beter eerlijk zijn; de kans op zeeziekte is vrij groot. Dit heeft ermee te maken dat er vaak een harde wind staat en je te maken krijgt met hoge golven. Wanneer je van jezelf weet snel zeeziek te worden, doe je er sowieso verstandig aan om vooraf een pil tegen zeeziekte te nemen.

Aanbieders

Er zijn aardig wat aanbieders te vinden die trips naar Klein Curacao aanbieden. Kijk je naar de prijzen, liggen deze over het algemeen vrij dicht op elkaar. Om een keuze te maken kun je daarom beter kijken naar wat er bij de prijs allemaal is inbegrepen en met welke type boot je gaat.

  • Ben je gevoelig voor reisziekte? Zorg dan zeker dat je voorafgaand aan de trip een Primatourtje inneemt. Op de heenreis vaar je namelijk vaak tegen de golven in, en die kunnen nog wel eens wild zijn.
  • Sla zonnebrand in; veel en met een hoge factor. De boottrip duurt zo’n 2 uur waardoor je langere tijd op open water zit, een plek waar je snel verbrand. Ook op Klein Curacao zelf moet je oppassen; heel veel schaduwplekken zijn er niet en daarnaast moet je het weerkaatsen van de zonnestralen op het strand niet onderschatten.

Curacao deals van TUI

Vliegen met KLM

Losse accommodaties

Booking.com
Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Curacao