kleine-knip-curacao1

Kleine Knip op Curacao: een van de mooiste stranden van het eiland

Dat Curacao talloze mooie stranden rijk is hoeven we je niet meer te vertellen. Al eerder somden we totaaloverzicht van stranden op dit Caribische eiland voor je op. Een van onze favorieten die we je tijdens een vakantie op Curacao niet willen onthouden, is Kleine Knip op Curacao. Wij vertellen je wat meer over dit strand en kunnen alleen maar zeggen: oordeel zelf..

Kleine Knip

Kleine Knip is een strand op Curacao en wordt door de lokale bevolking ook wel Playa Kenepa Chiki genoemd. Het strand ligt in het westen van het eiland, tussen de stranden Grote Knip en Playa Jeremi in. Je rijdt er in ongeveer driekwartier á een uurtje naartoe vanaf Willemstad. Het is wat ons betreft die rit helemaal waard, want het is een onwijs mooie plek om gezien te hebben. Ook vind je er in de buurt andere strandjes, die je goed met elkaar kan combineren als je toch al met je huurauto onderweg bent.

kleine-knip-curacao1
Kleine Knip

Het strand is (vooralsnog) gratis toegankelijk en ook kun je er zonder te hoeven betalen je auto kwijt op de parkeerplaats, die overigens net als het strand vrij klein is. Omdat het gratis toegankelijk is, vind je er amper voorzieningen. Er staan sinds enkele jaren wat parasols en picknicktafels maar veel meer dan dat, is er niet. Overigens helemaal niet erg natuurlijk (en het houdt de massa’s lekker weg, ook niet heel vervelend) maar wel iets dat je even moet weten.

Het water is hier onwijs helder; je krijgt bijna het idee alsof je in een zwembad ligt. Zorg overigens wel voor waterschoenen als je comfortabel het water in en uit wilt gaan; aan het begin van de zee liggen aardig wat stenen.

Behalve toeristen weten ook locals hun weg naar de Kleine Knip op Curacao te vinden. Zeker in het weekend willen families hier nog wel eens neerstrijken. Kom je er echt voor je rust? Zorg dan in ieder geval dat je het strand doordeweeks en een beetje vroeg op de dag bezoekt.