regenseizoen-curacao

Het regenseizoen op Curacao: hoe erg is het echt?

Je ziet jezelf al helemaal liggen op een van de stranden van Curacao. Tot je je bedenkt dat je misschien wel tijdens het regenseizoen naar Curacao wilt. Reden tot paniek? Zeker niet! Hoe erg is het regenseizoen op Curacao nou echt en is het een reden om je reis op een ander moment te plannen? Wij vertellen je er alles over.

VLIEG NAAR CURACAO

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR CURACAO

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Wanneer is het regenseizoen op Curacao?

Het regenseizoen op Curacao loopt grofweg van oktober tot januari. We zeggen bewust grofweg, omdat het van jaar tot jaar zeker een aantal weken kan verschillen wanneer het regenseizoen van kracht is. Over het algemeen vallen in deze maanden de meest heftige regenbuien. Ook kan het er in de weken voor en na deze periode onrustig zijn qua weerbeeld.

Hoe erg is het regenseizoen op Curacao nou echt?

Had je nu net bedacht in een van deze maanden Curacao te willen bezoeken? Dan zul je je wel afvragen hoe erg het regenseizoen op Curacao nu echt is. Wijzelf zijn van mening dat het erger klinkt dan het daadwerkelijk is.

Tijdens het regenseizoen vallen er regelmatig flinke buien. Echter is dit vooral ‘s nachts. Als je ‘s ochtends wakker wordt en je kijkt naar buiten zul je bijvoorbeeld merken dat de tegels nat zijn en de druppels nog van de bladeren in de tuin vallen. Wanneer het overdag regent, is dit vaak voor een korte periode. Na zo’n korte maar fikse regenbui zal de lucht snel weer opklaren en lig je zo weer op je strandbedje te genieten van de zon.

Het grootste ongemak tijdens het regenseizoen op Curacao wordt wat ons betreft niet veroorzaakt door neerslag, maar door muggen. De aanwezigheid van muggen neemt namelijk gedurende het regenseizoen fors toe. Je doet jezelf er dan ook verstandig aan om genoeg anti muggenspul in te slaan.

Orkaanseizoen Curacao

Behalve het regenseizoen ben je misschien ook wel benieuwd hoe het dan zit met het orkaanseizoen op Curacao. Goed nieuws is dat orkanen op Curacao een zeldzaam verschijnsel zijn. Dit heeft vooral te maken met de ligging van het eiland, namelijk in het zuiden van de Caribische Zee. Hierdoor trekken orkanen en tropische stormen niet over maar langs Curacao.

Hoewel er dus officieel geen sprake is van een orkaanseizoen op Curacao, wilt dat niet zeggen dat het eiland er helemaal geen last heeft. Zo is het er tijdens het orkaanseizoen warmer dan normaal. Ook kan er meer wind staan en valt er vaker een bui. Ook kan een nasleep voor schade op het eiland zorgen. Zo hebben eerdere orkanen het koraalrif beschadigd en kunnen grote hoeveelheden neerslag ervoor zorgen dat wegen onderlopen omdat het water moeilijk verwerkt kan worden.

You might also like