Het regenseizoen op Curacao: hoe erg is het echt?

Je ziet jezelf al helemaal liggen op een van de stranden van Curacao. Tot je je bedenkt dat je misschien wel tijdens het regenseizoen naar Curacao wilt. Reden tot paniek? Zeker niet! Hoe erg is het regenseizoen op Curacao nou echt en is het een reden om je reis op een ander moment te plannen? Wij vertellen je er alles over.

Wanneer is het regenseizoen op Curacao?

Het regenseizoen op Curacao loopt grofweg van oktober tot januari. We zeggen bewust grofweg, omdat het van jaar tot jaar zeker een aantal weken kan verschillen wanneer het regenseizoen van kracht is. Over het algemeen vallen in deze maanden de meest heftige regenbuien. Ook kan het er in de weken voor en na deze periode onrustig zijn qua weerbeeld.

Hoe erg is het regenseizoen op Curacao nu echt?

Had je nu net bedacht in een van deze maanden Curacao te willen bezoeken? Dan zul je je wel afvragen hoe erg het regenseizoen op Curacao nu echt is. Wijzelf zijn van mening dat het erger klinkt dan het daadwerkelijk is.

Tijdens het regenseizoen vallen er regelmatig flinke buien. Echter is dit vooral ‘s nachts. Als je ‘s ochtends wakker wordt en je kijkt naar buiten zul je bijvoorbeeld merken dat de tegels nat zijn en de druppels nog van de bladeren in de tuin vallen. Wanneer het overdag regent, is dit vaak voor een korte periode. Na zo’n korte maar fikse regenbui zal de lucht snel weer opklaren en lig je zo weer op je strandbedje te genieten van de zon.

Het grootste ongemak tijdens het regenseizoen op Curacao wordt wat ons betreft niet veroorzaakt door neerslag, maar door muggen. De aanwezigheid van muggen neemt namelijk gedurende het regenseizoen fors toe. Je doet jezelf er dan ook verstandig aan om genoeg anti muggenspul in te slaan.

Orkaanseizoen Curacao

Behalve het regenseizoen ben je misschien ook wel benieuwd hoe het dan zit met het orkaanseizoen op Curacao. Goed nieuws is dat orkanen op Curacao een zeldzaam verschijnsel zijn. Dit heeft vooral te maken met de ligging van het eiland, namelijk in het zuiden van de Caribische Zee. Hierdoor trekken orkanen en tropische stormen niet over maar langs Curacao.

Hoewel er dus officieel geen sprake is van een orkaanseizoen op Curacao, wilt dat niet zeggen dat het eiland er helemaal geen last heeft. Zo is het er tijdens het orkaanseizoen warmer dan normaal. Ook kan er meer wind staan en valt er vaker een bui. Ook kan een nasleep voor schade op het eiland zorgen. Zo hebben eerdere orkanen het koraalrif beschadigd en kunnen grote hoeveelheden neerslag ervoor zorgen dat wegen onderlopen omdat het water moeilijk verwerkt kan worden.

Natuurlijk kunnen wij niet voor jou bepalen in hoeverre jij het erg vindt om tijdens het regenseizoen Curacao te bezoeken. Ook kunnen wij geen garanties geven van hoeveel neerslag er tijdens jouw vakantie zal gaan vallen. Over het algemeen zul je niet bang hoeven te zijn voor dagenlange regen maar slechts een enkele bui per dag die alles behalve vervelend is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat mocht je wel last hebben van de bewolking en/of neerslag, er genoeg te doen is op Curacao.

Curacao deals van TUI

Vliegen met KLM

Losse accommodaties

Booking.com

Goed voorbereid op reis naar Curacao

Vliegtickets

KLM & TUI

Pakketreizen

TUI

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Curacao

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen