Reisadvies Curacao: dit is de huidige status [update mei 2021]

Laatste update: 16 december 2020

Het tropische Curacao leent zich het hele jaar door als ultieme strandbestemming. Maar hoe zit het eigenlijk met het huidige reisadvies voor Curacao? Wij vertellen je wat de laatste status is en of het nog mogelijk is om naar dit geliefde eiland af te reizen.

Reisadvies

Het reisadvies dat vanaf 1 juli 2020 is ingevoerd, is vandaag de dag helaas niet meer van kracht. Het reisadvies is op 16 december 2020 aangepast van code geel (let op: veiligheidrisico’s) naar code oranje (alleen noodzakelijke reizen). Mocht je om strikt noodzakelijke redenen naar Curacao moeten afreizen, houd dan rekening met de volgende zaken:

  • Alle passagiers dienen voor vertrek zowel een “Public Health Passenger Locator Card” als een immigratiekaart in te vullen via www.gobiernu.cw.
  • Ook moet je een negatief resultaat van een PCR test kunnen overhandigen bij aankomst, die maximaal 72 uur oud mag zijn.
  • Tot slot is het verplicht om een reisverzekering te hebben afgesloten.

Wil je bij aankomst sneller de immigratiedienst kunnen passeren? Vergeet dan niet je ED card in te vullen.

Curacao: dit is het laatste reisadvies

Het reisadvies voor Curacao is dus sinds 16 december 2020, toen de lockdown in Nederland werd aangekondigd, voor het laatst gewijzigd.

 

 

Praktische informatie Curacao
Tijdsverschil: wintertijd -5 uur, zomertijd -6 uur
Vluchtduur: circa 10 uur
Vliegtickets: Vlieg direct naar Curacao met KLM of TUI
Overnachten: TUI voor pakketreizen en Booking.com voor losse accommodaties