Reisadvies Curacao: update en info

Laatste update: 5 november 2020

Het tropische Curacao leent zich het hele jaar door als ultieme strandbestemming. Maar hoe zit het eigenlijk met het huidige reisadvies voor Curacao? Wij vertellen je wat de laatste status is en of het nog mogelijk is om naar dit geliefde eiland af te reizen.

Reisadvies

Het reisadvies dat vanaf 1 juli 2020 is ingevoerd, is vandaag de dag gelukkig nog steeds van kracht. Dit betekent dat je gewoon naar Curacao kunt afreizen. Wel dien je rekening te houden met een aantal zaken, namelijk:

  • Alle passagiers dienen voor vertrek zowel een “Public Health Passenger Locator Card” als een immigratiekaart in te vullen via www.gobiernu.cw.
  • Ook moet je een negatief resultaat van een PCR test kunnen overhandigen bij aankomst, die maximaal 72 uur oud mag zijn.
  • Tot slot is het verplicht om een reisverzekering te hebben afgesloten.

Wil je bij aankomst sneller de immigratiedienst kunnen passeren? Vergeet dan niet je ED card in te vullen. Dit laatste is overigens niet verplicht en staat ook los van het reisadvies.

Curacao: dit is het laatste reisadvies

Het reisadvies voor Curacao is dus gelukkig vanaf begin juli, toen de eerste reisbeperkingen werden opgeheven, ongewijzigd gebleven.

Praktische informatie Curacao
Tijdsverschil: wintertijd -5 uur, zomertijd -6 uur
Vluchtduur: circa 10 uur
Vliegtickets: Vlieg direct naar Curacao met KLM of TUI
Overnachten: TUI voor pakketreizen en Booking.com voor losse accommodaties

No Comments Yet

Comments are closed