mooiste-stranden-curacao

5x rustige(re) stranden op Curaçao

Waar menig toerist tijdens een vakantie op Curacao kiest voor het populaire Mambo Beach of Jan Thiel, zijn er ook zat rustige stranden op Curaçao te vinden. Sommigen misschien wat meer afgelegen, alleen bereikbaar per huurauto of via onverharde wegen, moet je er wel wat voor over hebben om er te komen. Ben je de drukte zat of heb je de bekendere stranden op Curaçao al gezien? Ontspan dan op een van de volgende 5 rustige stranden op Curaçao.

VLIEG NAAR CURACAO

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR CURACAO

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Playa Kalki

Playa Kalki is het meest westelijk gelegen strand van Curaçao. Het strand dankt zijn naam aan de kalkstenen klippen waarmee het is omgeven. Playa Kalki heeft een kleine parkeerplaats, vanwaar je middels een steile trap naar beneden het strand kunt bereiken.

Het strand zelf is vrij klein en smal maar wordt als perfecte locatie om te snorkelen en duiken gezien.

Niet zo gek dus dat er een duikshop op het strand te vinden is. Daarnaast zit er een kleine snackbar waar simpele snacks en verkoelde versnaperingen gekocht kunnen worden.

playa-kalki-curacao-1

Playa Kalki op Curaçao

 

2. Playa Jeremi

De ietwat verborgen ligging en kleine parkeerplaats maakt Playa Jemeri vrij onbekend onder toeristen. Hier ervaar je dan ook nog het echte, pure Curaçao. Het strand ligt tussen Playa Lagun en de Kleine Knip. Het strand heeft weinig voorzieningen, waardoor het verstandig is om je eigen eten, drinken en parasol mee te nemen. De rust in combinatie met het heldere water maakt dit strand perfect om te snorkelen.

 

3. Playa Lagun

Playa Lagun ligt tussen twee rotsformaties en leent zich perfect voor een relaxed dagje strand. Kenmerkend voor Playa Lagun zijn de authentieke vissersbootjes die op het strand liggen.

Omdat het strand geleidelijk afloopt in de zee en het water erg kalm is, is het strand ook erg geschikt voor kinderen.

De ligging tussen de rotsen maakt het een schuilplaats voor onder andere egelvissen, zeeschildpadden en kreeften. Het is dan ook zeker aan te raden om hier te gaan snorkelen.

 

4. Kleine Knip

Waar iedereen massaal naar de Grote Knip gaat, is de Kleine Knip een stuk rustiger en intiemer. De parkeerplaats biedt ruimte voor een tiental auto’s en vanaf hier loop je zo het strand op. Het strand bestaat uit wit, heel fijn zand en kent flink wat stukken zeekoraal en schelpen die uit de zee worden aangespoeld. Op het strand zijn er enkele bedjes die gehuurd kunnen worden. Het strand heeft op een klein restaurantje na verder geen faciliteiten. Het is dus verstandig om je eigen spullen en voldoende eten en drinken mee te nemen.

kleine-knip-curacao1

Het strand Kleine Knip

 

5. Director’s Bay

Director’s Bay of Directeursbaai is het meest afgelegen strand in het rijtje. Dit strand werd vroeger als privé strand gebruikt door de directeuren van Shell waardoor vandaag de dag nog steeds deze naam wordt gebruikt. Vandaag de dag word Director’s Bay gezien als een van de favoriete duiklocaties van Curaçao. De onderwaterwereld barst hier namelijk van koralen, scholen vis en andere diersoorten. Vanaf dit strand is ook het bekende Tugboat Wreck te bereiken. Ben je niet zo van het duiken? Geen probleem, het water is zo helder dat het ook te zien is wanneer je gaat snorkelen.

Curaçao barst van de stranden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een strand bij het bekende Papagayo Beach Resort. Maar er is meer! Het eiland biedt genoeg mogelijkheden voor eenieder die op zoek is naar de wat meer rustige stranden op Curacao. Huur hiervoor wel een auto; de meeste stranden liggen afgelegen en het openbaar vervoer rijdt niet frequent genoeg om daar op aan te kunnen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like