info@reisguide.nl

Dit is de plek om schildpadden te spotten op Curacao

Maar behalve dat de stranden er met hun parelwitte zand en kraakheldere water piekfijn bij liggen, is de onderwaterwereld misschien nog wel veel mooier. Wist je dat je zelfs schildpadden kunt spotten op Curacao? Wij vertellen je waar je hiervoor het beste naartoe kunt gaan.

Op Curacao op zoek naar schildpadden

Wanneer je op zoek naar schildpadden wilt gaan, is er eigenlijk een plek waar je dit het beste kunt doen. Dit is Playa Grandi en wij vertellen je waarom dit is.

Playa Grandi is een prachtige plek waar vissersbootjes al vanaf de vroege morgen uitvaren. Het is een klein maar populair strandje gelegen aan de westkust van het eiland. Er dobberen bootjes in het water van vissers, die hier hun verse vangsten verkopen. Niet verkoopbare stukken, worden vervolgens terug de zee in gegooid. Dit trekt enorm veel leven in de zin van vissen, pelikanen en jawel: zeeschildpadden. Om die reden kun je hier het beste heen gaan.

Grote kans dat je ze vanaf de waterkant al spot. Maar zodra je het water daadwerkelijk in gaat heb je vrijwel de zekerheid om ze te kunnen zien. Omdat ze zo gefocust zijn op de visresten, zijn ze eigenlijk helemaal niet schuw. Houd wel altijd gepaste afstand om ze niet af te schrikken en behandel de dieren altijd met respect.

Het schildpadden strand van Curacao

Playa Grandi, ook wel bekend als Playa Piskado, wordt daarom ook wel het schildpadden strand van Curacao genoemd. Behalve het schildpadden strand is er ook een heus varkensstrand op Curacao te vinden, waar we hier al eerder over schreven.

Curacao deals van TUI

Vliegen met KLM

Losse accommodaties

Booking.com

Goed voorbereid op reis naar Curacao

Vliegtickets

KLM & TUI

Pakketreizen

TUI

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Curacao

Shop je reisartikelen bij onze partners

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen