Dit is de plek om schildpadden te spotten op Curacao

Maar behalve dat de stranden er met hun parelwitte zand en kraakheldere water piekfijn bij liggen, is de onderwaterwereld misschien nog wel veel mooier. Wist je dat je zelfs schildpadden kunt spotten op Curacao? Wij vertellen je waar je hiervoor het beste naartoe kunt gaan.

Op zoek naar de beste deals voor Curacao? Tips van Reisguide:
>> Vliegtickets: KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>>
Hotels: Booking.com
>>
Pakketreizen: TUI
>> Autohuur: Alamo of Sunnycars

 

Op Curacao op zoek naar schildpadden

Wanneer je op zoek naar schildpadden wilt gaan, is er eigenlijk een plek waar je dit het beste kunt doen. Dit is Playa Grandi en wij vertellen je waarom dit is.

Playa Grandi is een prachtige plek waar vissersbootjes al vanaf de vroege morgen uitvaren. Het is een klein maar populair strandje gelegen aan de westkust van het eiland. Er dobberen bootjes in het water van vissers, die hier hun verse vangsten verkopen. Niet verkoopbare stukken, worden vervolgens terug de zee in gegooid. Dit trekt enorm veel leven in de zin van vissen, pelikanen en jawel: zeeschildpadden. Om die reden kun je hier het beste heen gaan.

Grote kans dat je ze vanaf de waterkant al spot. Maar zodra je het water daadwerkelijk in gaat heb je vrijwel de zekerheid om ze te kunnen zien. Omdat ze zo gefocust zijn op de visresten, zijn ze eigenlijk helemaal niet schuw. Houd wel altijd gepaste afstand om ze niet af te schrikken en behandel de dieren altijd met respect.

Het schildpadden strand van Curacao

Playa Grandi, ook wel bekend als Playa Piskado, wordt daarom ook wel het schildpadden strand van Curacao genoemd. Behalve het schildpadden strand is er ook een heus varkensstrand op Curacao te vinden, waar we hier al eerder over schreven.

Praktische informatie Curacao
Vliegduur: Circa 9 uur
Luchthaven: Aeropuerto Hato (CUR)
Valuta: Antilliaanse Gulden
Tijdzone: 5 uur (wintertijd) of 6 uur (zomertijd) vroeger dan in Nederland
Vliegtickets: KLM
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Accommodaties: Booking.com
Pakketreizen: TUI
Autohuur: Alamo of Sunnycars