info@reisguide.nl

15x stranden op Curacao

Zeg je Curacao, dan zeg je strand. Maar anders dan op Aruba, waar stranden groots en uitgestrekt zijn, kom je op Curacao juist vooral kleine strandjes tegen. Toch betekent dat niet dat ze er minder mooi op zijn. In tegendeel zelfs; de stranden op Curacao voldoen wat dat betreft juist helemaal aan het ideaalplaatje. Parelwit zand en kraakhelder maar intens blauw of turquoise gekleurd water. Wij nemen je mee langs onze 15 favoriete stranden van Curacao.

1. Jan Thiel

Misschien wel het bekendste strand van Curacao. Geen groot strand, wel een fijne plek om met kinderen naartoe te gaan. Verder is het zwembad van Papagayo Beach Club ook erg fijn om neer te strijken

2. Porto Marie

Fijn vrij groots opgezet strand met genoeg voorzieningen. Niet raar opkijken als je hier een paar varkens spot, want die leven hier. Extra fijn: genoeg plekken om in de schaduw te liggen. Die heb je nodig. Geloof ons.

3. Blue Bay

Onderdeel van het luxe Blue Bay Curacao Golf & Beach Resort maar ook toegankelijk wanneer je er niet verblijft. Ook wel bekend als Blauwbaai. Onwijs veel faciliteiten en erg kindvriendelijk. Wel toeristisch maar vanwege de grootte niet te massaal.

4. Mambo Beach

Bij Mambo Beach weten ze wel hoe je een feestje moet bouwen. De officiële naam van dit strand is trouwens Seaquarium Beach en verwijst naar het nabijgelegen aquarium. Een gezellig, levendig strand waar altijd wel wat te doen is. Bij restaurant/bar Wet ‘n Wild is het altijd feest, zeker op de zondagavond.

5. Playa Grandi

Staat ook wel bekend en aangeduid als Playa Piskado. Een klein maar populair strandje en wel om de reden dat dit de beste plek is op het eiland om schildpadden te spotten.

6. Playa Forti

Niet perse een strand waar je gaat liggen bakken, wel een fijne plek om even uit te waaien en te genieten van het prachtige uitzicht. Verder is het een bekende plek om vanaf de hoge rotsen in het water te springen. Wordt ook wel Westpunt genoemd.

7. Grote Knip (Playa Abou of Kenepa Grandi)

Grote Knip, Playa Abou, Kenepa Grandi; noem ‘m hoe je het zelf wilt want alle benamingen gaan over ditzelfde strand.

8. Kleine Knip

Het kleinere broertje van de Grote Knip en als je het ons vraagt, ook de mooiere. Veel meer rust maar ook een stuk minder voorziend, dus vergeet niet om je eigen spullen mee te nemen.

9. Playa Lagun

Gelegen tussen twee rotsformaties is dit een perfecte plek voor zeeschildpadden, egelvissen en kreeften. Echt een aanrader om hier te gaan snorkelen dus. Verder loopt het strand geleidelijk af, waardoor het er ook kids proof is.

10. Cas Abou

Een van onze favorieten. Het poederwitte zand, turquoise gekleurde water, de vele bedjes en parasols.. en laten we het rif niet vergeten dat met recht een paradijs voor snorkelaars en duikers mag worden genoemd.

11. Playa Jeremi

(Nog) niet helemaal ontdekt door toeristen en daarom een vrij rustig strand. Wel weinig voorzieningen, dus vergeet niet om je eigen spullen mee te nemen.

12. Playa Kalki

Het meest westelijk gelegen strand van het eiland. Klein en smal, wel erg mooi. Vooral een plek om te gaan snorkelen en/of duiken. Let op: om het strand te bereiken moet je een steile trap naar beneden nemen waarvoor je wel goed ter been moet zijn.

13. Daaibooi beach

Vooral onder de locals geliefd. Veel beschutting en de mogelijkheid om op het strand te barbecueën (dit mag lang niet overal op Curacao). Niet het mooiste strand, wel een fijne plek voor een ontspannen middag.

14. Kokomo Beach

Op zo’n kwartiertje rijden vanuit Willemstad ligt de Vearsenbaai, waar je stuit op Kokomo Beach. Hier vind je alle faciliteiten voor een geslaagde stranddag.

15. Klein Curacao

Oke, een beetje valsspelen is dit wel, want Klein Curacao is – zoals de naam al wel doet vermoeden – een klein eilandje voor de kust van Curacao. Je komt er door middel van een boot.

Curacao deals van TUI

Vliegen met KLM

Losse accommodaties

Booking.com

Goed voorbereid op reis naar Curacao

Vliegtickets

KLM & TUI

Pakketreizen

TUI

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Curacao

Shop je reisartikelen bij onze partners

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen