tips-curacao

Deze 6 tips voor Curacao maken je vakantie nog beter

Een vakantie naar het zonovergoten Curacao is geboekt en de voorpret kan beginnen. Niets heerlijker dan alvast fantaseren over de aankomende vakantie en te bedenken wat je er allemaal wilt gaan doen. Om zo goed mogelijk voorbereid je vakantie te starten en alles uit je reis te halen hebben wij een aantal tips voor Curacao voor je opgesomd. Goede reis!

VLIEG NAAR CURACAO

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR CURACAO

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

1. Denk aan je ED kaart

Elke niet-ingezetene die Curacao wilt bezoeken dient een zogeheten ED kaart in te vullen. Deze ED kaart, voluit Embarkation en Disembarkation kaart, kon tot voor kort alleen in het vliegtuig ingevuld worden. Deze kaart overhandigde je vervolgens bij aankomst op het vliegveld bij de immigratiedienst.

Een van de tips voor Curacao die we je willen meegeven, is dat je tegenwoordig deze ED kaart vooraf al online kunt invullen. Wanneer je dit doet mag je bij aankomst op het vliegveld gebruik maken van de zogeheten Egates op het vliegveld waarmee je een hoop tijd bespaart. De ED kaart is in te vullen op edcardcuracao.com.

2. Bescherm jezelf tegen de muggen

Op Curacao ontkom je er helaas niet aan: muggen. Hoewel ze het hele jaar door op het eiland te vinden zijn, is dit het meest heftig gedurende het regenseizoen. Bereid je daarom goed voor en zorg ervoor dat je wat producten in je koffer stopt die bijvoorbeeld het ingrediënt Deet bevatten om de schade zoveel mogelijk te beperken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op Curacao zelf middeltjes aan te schaffen. Bedenk dan wel dat – zeker in het regenseizoen – het regelmatig voorkomt de voorraden op het eiland op zijn en het vooralsnog lastig te verkrijgen is.

Vergeet je zonnebrand niet

Roep je altijd steevast nooit te verbanden en zonnebrand dus echt niet nodig te hebben? Think twice als je naar Curacao gaat. De zon op Curacao is nu eenmaal vele malen sterker dan dat je in een zonnig oord in bijvoorbeeld Europa gewend bent. Je zult je dus echt moeten insmeren met een hoge factor, en nee niet maar een keer per dag

Huur een auto

Natuurlijk kun je neerstrijken bij het zwembad of strand van je resort en er de hele vakantie blijven liggen maar eigenlijk is dat reuze zonde. Curacao is een eiland bij uitstek om te gaan verkennen vanwege de verschillende dingen die je er kunt doen. Deze plekken liggen echter wel verspreid over het eiland waardoor je absoluut een auto nodig hebt om jezelf te verplaatsen. Openbaar vervoer is er wel maar hier kun je lang niet altijd op vertrouwen. Ook wanneer je geen zin hebt om echt actie te ondernemen is een auto huren vooralsnog verstandig, bijvoorbeeld om de verschillende stranden van Curacao te bezoeken. Je kunt een auto vooraf reserveren maar op het eiland zelf zijn ook genoeg opties. Ook is het vaak mogelijk om via de accommodatie waar je verblijft een auto te regelen.

Scoor een Pasabon

Scoor een Pasabon! Een Pasa watte…? De PasaBon is dé activiteiten gids van Curacao. Hierin lees je simpelweg alles over alle activiteiten en evenementen die voor de komende week op de agenda staan. Ook vind je er, niet geheel onbelangrijk, alle info terug over de happy hours. Happy hours op Curacao zijn nogal een ding, het eiland staat er zelfs bekend om. Elke dag is er wel weer een andere plek waar het Happy Hour is en dus kun je in de PasaBon altijd zien waar je op welke dag wezen moet. Een van de tips voor Curacao wanneer je wel van een feestje houdt.

Activeer je pinpas en/of creditcard

Misschien erg voor de hand liggend maar activeer je pinpas voor een dekking buiten Europa. Het zal je maar gebeuren dat je aankomt op Curacao en geen geld op kan nemen. Omdat Nederlandse pinpassen standaard enkel binnen Europa werken, zul je dit aan moeten zetten. Dit is overigens helemaal niet ingewikkeld en doe je gewoon in de app of op de website van jouw bank.

You might also like