waar-te-verblijven-curacao

4 plaatsen om te verblijven op Curacao

Eenmaal besloten om een vakantie naar Curacao te boeken reist de vraag, waar kun je eigenlijk het beste verblijven? Wanneer je aan het kijken bent naar vakanties zie je verschillende plaatsnamen voorbij komen en zul je je misschien afvragen wat de grootste verschillen zijn. Wij nemen je mee op reis over het eiland en vertellen je waar je kunt verblijven op Curacao.

VLIEG NAAR CURACAO

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR CURACAO

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

1. Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curacao. Het centrum van de stad wordt gesplitst door de Sint Annabaai wat resulteert in de wijken Punda (vertaald: De Punt) en Otrabanda (De Overkant). Deze wijken zijn met elkaar verbonden middels de bekende pontjesbrug, die officieel Koningin Emmabrug heet. Typerend voor Willemstad zijn de kleurrijke gebouwen die aan de Handelskade staan en veelal worden gefotografeerd door toeristen. In de stad zelf zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden zoals Fort Amsterdam met zijn Nederlandse koloniale architectuur en het Curaçao Maritiem Museum. Of je nu in Willemstad zelf of elders op het eiland verblijft, een bezoek eraan mag wat ons betreft tijdens je vakantie op Curacao niet ontbreken.

Accommodaties

Rondom Willemstad zijn verschillende accommodaties te vinden. Ondanks dat deze accommodaties vaak van alle gemakken zijn voorzien, is het aan te raden om een auto bij te boeken. Op die manier kun je Curacao verder verkennen. Behalve zon, zee en strand is er namelijk genoeg te doen op Curacao.

Stranden

Er zijn verschillende stranden in de omgeving van Willemstad te vinden. Je zult hiervoor wel het stadscentrum moeten verlaten. Om die reden raden we dan ook zeker een huurauto aan wanneer je in Willemstad verblijft. Het eiland heeft talloze stranden rondom Willemstad zelf maar ook in de wijdere omgeving te bieden.

2. Jan Thiel Baai

De Jan Thiel Baai ligt in het zuidoosten van Curacao, op circa 15 minuten rijden van de hoofdstad Willemstad. In Jan Thiel heeft alle ingredienten voor een geslaagde vakantie. Zo vind je er behalve een fijn strand ook meerdere restaurants, kun je er verschillende watersporten beoefenen en is er een heus winkelgebied met een supermarkt, winkels, een casino en mogelijkheden tot autohuur. Jan Thiel speelt hiermee in op een breed publiek. Zo is het gebied erg kindvriendelijk en hebben alle resorts aparte kinderzwembaden maar kun je ook verblijven op Curacao in adults only accommodaties.

Accommodaties

Wanneer je in Jan Thiel wilt verblijven, kun je uit veel verschillende accommodaties kiezen. De meest bekende resorts hier zijn het Papagayo Beach Resort en het Chogogo Beach Resort. Beide resorts zijn vanwege de ruime opzet ook erg kindvriendelijk. Wanneer je voorkeur juist uit gaat naar een Adults Only hotel, kun je kijken naar het Papagayo Beach Hotel of Casa Amalia.

Stranden

Jan Thiel heeft een eigen strand, dat grotendeels kunstmatig is aangelegd. Wanneer je in een van de resorts aan de Jan Thiel Baai verblijft, kun je het strand gratis bezoeken. Indien je er niet verblijft moet je voor je bezoek entree betalen.

3. Mambo Beach

Mambo Beach is the place to be wanneer je in bent voor een feestje. Een grappig weetje is dat het officieel helemaal geen Mambo Beach heet maar Seaquarium Beach. De naam Mambo is ontstaan vanwege de populaire strandtent Mambo die hier vroeger zat. Deze plaats op Curacao trekt vooral jongeren gezien de vele uitgaansgelegenheden. Zeker in de weekenden en vakanties is het hier vrij druk.

Accommodaties

Rondom Mambo Beach staan veel accommodaties. Bekende namen zijn het Lionsdive Beach Resort en Kontiki Beach Resort.

Stranden

Links en rechts van Mambo Beach heb je ook andere strandjes, o.a. Cabana Beach, Wet&Wild, en Lions Dive. Op de andere strandjes is de sfeer steeds weer anders. De entree om op het strand te komen is overal gelijk, de prijzen van de ligbedden verschillen per strand. Op sommige strandjes heb je bij de strandtenten bediening op het strand, hangen er hangmatten, of worden er watersport activiteiten aangeboden.

4. Piscadera Baai

Op een steenworp afstand van hoofdstad Willemstad ligt de Piscadera Baai. Deze baai staat vooral bekend om de parelwitte stranden die geleidelijk aflopen en het rustige water. Deze stranden zijn dan ook uitermate geschikt voor gezinnen. Houd er overigens wel rekening mee dat dit veelal om privestranden gaat en je in een van de nabijgelegen resorts moet verblijven op Curacao wil je ze kunnen bezoeken.

Accommodaties

Bekende hotels gelegen aan de Piscadera Baai zijn het Marriott Beach Resort en het Floris Suite Hotel.

Stranden

Zoals we net al noemden behoren de stranden van Piscadera Baai tot de resorts. Een voordeel is dus dat wanneer je in een van deze resorts overnacht je niet bang hoeft te zijn dat het strand wordt overspoeld met toeristen van buitenaf. Je kunt hier heerljik op je strandbedje helemaal tot rust komen terwijl je geniet van een verkoelend drankje.

You might also like