vliegen-naar-curacao

Vliegen naar Curacao: info over het boeken van de beste vliegtickets

Wanneer je wil vliegen naar Curaçao kan de zoektocht naar vliegtickets beginnen. Kies je voor een pakketreis, dan zit de vlucht standaard inbegrepen. Als je hier niet voor kiest, en dus zelf je accommodatie en vluchten moet regelen, kan het lonen om het een en ander te gaan vergelijken. De bestemming is namelijk populair en de concurrentie groot en dus kan wat research je al gauw een hoop geld besparen. Welke maatschappijen vliegen er naar Curaçao? Wat kost een vliegticket gemiddeld en wat is de goedkoopste tijd om naar Curaçao te gaan? Wij vertellen je meer.

VLIEG NAAR CURACAO

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR CURACAO

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Pakketreis of zelf boeken

Wanneer je een pakketreis naar Curaçao boekt bij bijvoorbeeld TUI, zit de vlucht er altijd bij inbegrepen. Dit scheelt een hoop gedoe en uitzoekwerk, want je hoeft bijvoorbeeld niet zelf niet na te gaan op welke dagen er vluchten vertrekken en welke luchtvaartmaatschappij uberhaupt die kant op gaan. Dit wordt allemaal voor jou gedaan. Wil je geen pakketreis boeken en houd je liever de touwtjes zelf in handen? Dan kan de zoektocht naar losse vluchten naar Curaçao beginnen.

Rechtstreeks of met een overstap

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is hoe belangrijk je het vindt om rechtstreeks te vliegen. Over het algemeen gezien zijn vluchten met een overstap namelijk wat goedkoper. Omdat vliegen naar Curaçao al vrij lang duurt, moet je je bedenken of je het erg vindt om nog langer onder weg te zijn als je ticketprijs daarmee omlaag gaat.

Vliegen naar Curaçao met een overstap kan met heel veel verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo kan je vliegen via bijvoorbeeld Duitsland of Engeland. Maar ook een overstap in de Verenigde Staten is mogelijk. Let in ieder geval ook altijd op de overstap tijd! Soms stunten luchtvaartmaatschappijen met tarieven, maar staat daar tegenover dat de overstaptijd op een vliegveld ontzettend lang is. Geen probleem natuurlijk als je dit van tevoren weet en hier bewust voor heb gekozen, maar als je niet goed oplet kan dit zomaar een onaangename verrassing zijn als je gaat vliegen naar Curaçao.

Welke maatschappijen vliegen er op Curaçao?

Wil je het liefste rechtstreeks naar Curaçao vliegen en vind je het ook niet erg om daar eventueel wat meer voor te betalen? Dan is het aanbod van luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol naar Curaçao vliegen een stuk beperkter. Op dit moment zijn er drie luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks naar Curaçao vliegen, namelijk KLM, TUI en Corendon.

Wat is de goedkoopste tijd om naar Curaçao te gaan?

Wanneer je zo goedkoop mogelijk wil vliegen naar Curaçao en verder niet bent verbonden aan specifieke vakanties en het ook niet erg vindt om tijdens het regenseizoen die kant op te gaan, kan het vergelijken van data dus behoorlijk lonen. Over het algemeen geldt dat het laagseizoen de goedkoopste tijd is om naar Curaçao te gaan. Met het laagseizoen wordt de periode april tot en met juni en september tot en met november.

Tips voor het boeken van vliegtickets naar Curaçao

  • Ben je wel gebonden aan het hoogseizoen? Boek dan op tijd je vliegtickets; het is niet gek om je vlucten voor juli of augustus in januari vast te leggen
  • Ben je aan het wachten op een goede aanbieding? Over het algemeen geldt dat je korter dan 3 weken voor vertrek niet meer op een hele lage ticketprijs stuit.
  • Buiten het hoogseizoen kan je het beste op zoek gaan naar tickets tussen de 12 en 6 weken voor je wil vertrekken
  • Wil je verblijven in een hotel of resort? Kijk dan ook zeker naar de opties voor pakketreizen. Het kan goedkoper zijn om een pakketreis te boeken dan dat je los een accommodatie en vlucht boekt.
  • Reis je met een grotere groep een deel je gezamenlijk een grote accommodatie? Dan kan het juist lonen om wel losse vluchten te boeken

You might also like