mooiste-stranden-curacao

Wat te doen op Curacao? Tips voor jouw volgende vakantie

Natuurlijk boek je een vakantie naar Curacao omdat je wilt genieten van de prachtige stranden en het lekkere weer. Het tropische klimaat zorgt ervoor dat je het hele jaar door kunt genieten op dit eiland van een onbezorgde vakantie. Daarnaast is een vliegticket naar Curacao zo geboekt. Waar menig toerist ervoor kiest om de hele vakantie ultiem te ontspannen, weten velen niet dat er ook genoeg te doen is op Curacao. Wil je je luierdagen afwisselen met een activiteit? Wij vertellen je wat er te doen is op Curacao.

VLIEG NAAR CURACAO

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR CURACAO

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

1. Willemstad

Natuurlijk mag de hoofdstad van Curacao niet ontbreken in dit lijstje. Het centrum van Willemstad bestaat uit twee delen die gescheiden worden door de Sint Annabaai. Aan de oostzijde ligt de wijk Punda, aan de westzijde Otrabanda. Grote kans dat Punda al eens ergens hebt gezien op een foto of ansichtkaart. Hier vind je namelijk de bekende handelskade met fraai gekleurde huizen. Niet zo gek dus ook dat dit stukje van Willemstad vaak gefotografeerd wordt.

Punda en Otrabanda worden met elkaar verbonden met de Koningin Emmabrug. Deze kenmerkende pontonbrug in het centrum is 168 meter lang en drijft op zestien pontons. Wist je dat dit de enige drijvende houten draaibrug ter wereld is?

De Koningin Emmabrug in Willemstad

2. Christoffelpark

Curacao is een nationaal park rijk, namelijk het Christoffelpark. In dit park is erg veel flora en fauna te vinden. Je kunt middels verschillende routes door het park wandelen of ervoor kiezen om een excursie te boeken. In het Christoffelpark vind je ook het hoogste punt van Curacao. Dit is namelijk de Christoffelberg. Je kunt deze berg beklimmen maar onderschat de klim niet! Gezien het tropische klimaat kan de tocht pittig zijn. Zorg daarom in ieder geval dat wanneer je de klim wilt doen, je dit ‘s ochtends doet.

3. Shete Boka Park

Shete Boka Park grenst aan het Christoffelpark en is voor natuurliefhebbers een must. Waar Curacao vooral bekend staan om de typische bounty stranden, ziet de kust er hier juist wild en ruig uit. Het park wordt ook wel de 7 Monden genoemd. De naam komt van ‘Shete’ wat in het Papiaments ‘zeven’ betekent en ‘Boka’ staat ook wel voor het woord ‘mond’. Langere tijd werden er excursies gegeven langs zeven baaien in dit park. Inmiddels is dit aantal uitgebreid en kun je verschillende trials door het park lopen.

Het bekendste stukje in het park is misschien wel Boka Pistol. Dit is een nauwe inham in het park waar de opgestuwde zee met enorme kracht tegen de kust slaat. Een must om te zien wanneer je in het park bent.

4. Kura Hulanda Museum

Het Kura Hulanda museum op Curaçao vind je middenin Otrabanda. Bij aankomst bij het Kura Hulanda museum valt een groot standbeeld waarin de vorm van Afrika te herkennen is, direct op. Dit is niet voor niets; de Afrikaanse invloeden op Curacao zijn veroorzaakt door de slavenhandel. Miljoenen Afrikanen werden ontvoerd en getransporteerd naar het Caribisch gebied. Het museum en bijbehorende hotel is gevestigd in een voormalig slavendepot. In dit museum vind je een indrukwekkende collectie aan kunst en historische voorwerpen waar je stil van wordt.

5. Landhuis Chobolobo

Chobolobo is de distilleerderij van de bekende likeur Blue Curacao. Tijdens een bezoek aan dit landhuis leer je dan ook alles over het ontstaan van deze wereldberoemde likeur. Je leert er alles over het productieproces en kunt de verschillende smaken proeven. Na afloop kun je uiteraard de welbekende likeuren inslaan voor thuis.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like