Hier kun je zwemmen met varkens op Curacao

Waar menig toerist er vreemd van opkijkt, komen anderen er speciaal voor naar dit strand om er te zwemmen met varkens. Ja je leest het goed: zwemmen met varkens op Curacao is een ding. Op de Bahama’s is dit al langer populair. Enkele jaren geleden doken de eerste berichten op van deze mogelijkheid op Big Major Cay – tegenwoordig omgedoopt tot Pig Beach – op de Bahama’s en sindsdien is het razend populair. Maar wat velen niet weten, is dat je hiervoor niet perse naar de Bahama’s moet. Je kunt namelijk ook zwemmen met varkens tijdens je vakantie op Curacao. Of eigenlijk moeten we zeggen, de beesten aanschouwen. Want de regels zijn op Curacao wel net iets anders.

Playa Porto Marie

Het is overigens niet zo dat je naar elk willekeurig strand op Curacao kunt gaan om de beesten te aanschouwen. Je doet dit enkel op Playa Porto Marie. Op dit strand leven namelijk twee varkens die hier heerlijk rustig rondlopen of verkoeling zoeken in de branding. Houd er daarom wel rekening mee dat voeren en/of aanraken strikt verboden is. Een leuk aanzicht is het in ieder geval wel.

Varkens strand Curacao

Omdat op Playa Porto Marie varkens rondzwemmen, staat deze plek ook wel bekend als het varkens strand van Curacao en is het een populaire plek geworden voor toeristen die de beesten in levende lijve willen aanschouwen. Vergelijkbaar met de Bahama’s is het hier niet. Waar het op de Bahama’s om een stuk meer varkens gaat en waar je er ook daadwerkelijk mee in de zee kunt zwemmen, is het de bedoeling dat je de varkens op het varkens strand van Curacao echt met rust laat en niet dicht bij ze in de buurt komt.

Curacao deals van TUI

Vliegen met KLM

Losse accommodaties

Booking.com

Goed voorbereid op reis naar Curacao

Vliegtickets

KLM & TUI

Pakketreizen

TUI

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Curacao

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen