zwemmen-varkens-curacao

Hier kun je zwemmen met varkens op Curacao

Waar menig toerist er vreemd van opkijkt, komen anderen er speciaal voor naar dit strand om er te zwemmen met varkens. Ja je leest het goed: zwemmen met varkens op Curacao is een ding. Op de Bahama’s is dit al langer populair. Enkele jaren geleden doken de eerste berichten op van deze mogelijkheid op Big Major Cay – tegenwoordig omgedoopt tot Pig Beach – op de Bahama’s en sindsdien is het razend populair. Maar wat velen niet weten, is dat je hiervoor niet perse naar de Bahama’s moet. Je kunt namelijk ook zwemmen met varkens tijdens je vakantie op Curacao. Of eigenlijk moeten we zeggen, de beesten aanschouwen. Want de regels zijn op Curacao wel net iets anders.

VLIEG NAAR CURACAO

KLM en TUI

PAKKETREIZEN NAAR CURACAO

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Playa Porto Marie

Het is overigens niet zo dat je naar elk willekeurig strand op Curacao kunt gaan om de beesten te aanschouwen. Je doet dit enkel op Playa Porto Marie. Op dit strand leven namelijk twee varkens die hier heerlijk rustig rondlopen of verkoeling zoeken in de branding. Houd er daarom wel rekening mee dat voeren en/of aanraken strikt verboden is. Een leuk aanzicht is het in ieder geval wel.

Varkens strand Curacao

Omdat op Playa Porto Marie varkens rondzwemmen, staat deze plek ook wel bekend als het varkens strand van Curacao en is het een populaire plek geworden voor toeristen die de beesten in levende lijve willen aanschouwen. Vergelijkbaar met de Bahama’s is het hier niet. Waar het op de Bahama’s om een stuk meer varkens gaat en waar je er ook daadwerkelijk mee in de zee kunt zwemmen, is het de bedoeling dat je de varkens op het varkens strand van Curacao echt met rust laat en niet dicht bij ze in de buurt komt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like